Yürüyüşe çıktılar, felaket oldu

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüşe çıktılar, felaket oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 10:44

Rusya’nın Bryansk şehrinde, bir anne ile bir buçuk yaşındaki oğlunun hafta sonu yürüyüşleri felakete dönüştü. Şehrin işlek caddelerinden birinde yolun çökmesiyle, kanalizasyon sistemi bebeği yuttu.

Haberin Devamı

Russia Today’in Konsomolskaya Pravda gazetesinden aktardığına göre, 26 yaşındaki Tatyanka Didenko bebeği Kirill’i gezdirmeye çıkardı. Anne-oğul, işlek bir caddeden geçerlerken bir anda bastıkları nokta çöktü.

 

Trafik polisi olan ve olay sırasında yakınlarda bir yerde görev yapan baba, Vladimir Didenko’ya haber verildi. Olay yerine gelen Vladimir Didenko, karısını kurtarmayı başarsa da oğlunu kurtaramadı.  

 

Görgü tanıkları, “Karısını çekip çıkarmayı başardı. Kadın deliğin kenarına tutunup çıktı. Ama bebeği kurtaramadılar” dedi.

 

KÜÇÜK BEBEK BU DELİKTE KAYBOLDU / WEB TV

 

Haberin Devamı

28 SAAT ARADILAR

Şoka giren Tatyana Didenko hastaneye kaldırılırken, arabasından kayarak yerin dört metre altına düşen bebek bulunamadı. Dalgıçlar ve acil durum kurtarma ekipleri 28 saatlik arama-kurtarma çalışmalarından eli boş döndü.

 

Bebek dün akşam saatlerinde olay yerinden bir hayli uzakta, bir kanalizasyon kuyusunda ölü bulundu.

 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri, yüzeye bu kadar su fışkırmasına ve bu kadar büyük bir delik açılmasına neden olan şeyin patlak bir drenaj borusu olabileceğini söyledi.

 

KENT SAKİNLERİ İSYAN ETTİ

Bryansk sakinleri ise yetkililerin dikkatsizliğinin ve ihmalinin kazaya neden olduğunu söyledi. Bryansklılar, “Şehir merkezinde bu kadar büyük bir delik açılırken, belediyemiz ne yapıyormuş?” diye isyan etti.

 

Yetkililer hakkında kasıtsız adam öldürme ve mesleki ihmal davaları açıldı. Rusya Çocuk Hakları Ombudsmanı Pavel Astakhov Bryansk Savcılığı’ndan ve diğer yetkililerden şehir sokaklarının denetlenmesini isterken, bölge valisi de Didenko ailesine tazminat ödeneceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!