Yürüyüş olmasın diye Elazığ'a gömdük

Güncelleme Tarihi:

Yürüyüş olmasın diye Elazığa gömdük
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 20:21

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların sürdüğü yasaklı Sur mahallesinden yasaksız mahalleye taşınan ancak evine isabet eden mermi sonucu hayatını kaybeden üç çocuk annesi Melek Alpaydın, Elazığ’da toprağa verildi. Kadının ağabeyi Celal Kaya, “Yürüyüşler olmasın, bir daha canlar yanmasın diye bacımızın cenazesini Diyarbakır’dan Elazığ’a getirdik. Bu millete yazık, ciğerimiz yanıyor” dedi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’da önceki gün 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Sur ilçesinin yasak uygulanmayan İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak’taki 3 katlı apartmanın 2’nci katına mermi isabet etti. O sırada kahvaltı sofrasında bulunan 3 çocuk annesi Melek Alpaydın öldü, 1 kişi de yaralandı. Ölen Alpaydın’ın otopsi işlemleri ardından ailesi cenazeyi alarak gece memleketleri Elazığ’a götürdü. Alpaydın, Karşıyaka Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen Melek Alpaydın’ın İstanbul’da oturan ve Elazığ’a cenazeye gelen ağabeyi Celal Kaya, büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Celal Kaya, şöyle konuştu:

KARDEŞLER BİRBİRİNİ İNCİTMESİN

“Kardeşler birbirini incitmesin, kimsenin canı yanmasın. Bakın herkes acı içinde. İyi bir şey değil. Nereye kadar ve ne olacak? Pırlanta gibi biricik kız kardeşim gitti. Biz cenazemizi Diyarbakır’dan getirdik yürüyüşler olmasın, bir daha canlar yanmasın diye bacımızın cenazesini Diyarbakır’dan Elazığ’a getirdik. Bu millete yazık, yürüyüşler olmasın, canlar yanmasın, ciğerimiz yanıyor. Allah, kimsenin ciğerini yakmasın.”

Haberin Devamı

SUR’daki ÇATIŞMADAN KAÇMIŞ

Hayatını kaybeden Melek Alpaydın’ın çocuklarıyla birlikte sokağa çıkma yasağının sürdüğü Fatihpaşa Mahallesi’nde yaşadıkları, mahallede çıkan çatışmalardan kaçarak bir hafta önce İskenderpaşa Mahallesi’nde cismin isabet ettiği eve taşındıkları belirtildi. Melek Alpaydın’ın ölümüne neden olan olayla ilgili soruşturma kapsamlı sürdürülüyor. Valilik, olay yerinde patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilemediğini, basın yayın kuruluşlarından alınan görüntülerin de incelendiğini belirtti.

BABADAN PKK’YA BEDDUA

Melek Alpaydın’ın babası Zülküf Kayaalp, terör örgütü PKK’ya tepki göstererek, “Bunların ne dini ne imanı ne de kitabı var. Bizden ne istiyorsunuz? Allah’tan korkun. Ciğerimizi yakan Allah’tan bulsun. Devlete, millete ihanet eden Allah’tan bulsun, yeter artık” diye konuştu. Anne Fidan Kayaalp ise “Lanet PKK’ya gelsin. Bizim yüreğimizi böyle yaktılar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!