Yurtta panik

Güncelleme Tarihi:

Yurtta panik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı, aynı kampüs içinde 50 yurtta mikroplu olduğu sanılan içme suları büyük panik yarattı. Önceki gün öğle saatlerinden itibaren hastanelere taşınan öğrencilerin ishal, kusma ve karın ağrısı şikâyetlerinin artması yüzünden panik had safhaya ulaştı. Öğrenciler, hastanelere taşınırken fakültelerde dün yapılması gereken sınavlar iptal edildi.

Acil kriz servisi

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma, Numune ve SSK hastanelerinde yatarak tedavi altına alınan öğrenci sayısı 160'ı buldu. Yurtlarda da 40 öğrencinin müşahade altında olduğu bildirildi. Vali Ahmet Kayhan yurtlarda ‘acil kriz servisi’ oluşturdu, doktor ve hemşire görevlendirildi. Öğrencilere ilaç ve serum tedavisi uygulanmaya başlandı.

Sular tahlilde

Yurtlardan alınan suların Hıfzısıhha'da tahlil edildiğini söyleyen Vali Kayhan şöyle dedi: ‘‘İçme suyunda kirlilik belirlendi. Yurt kantinlerinden alınan gıda numunelerinin tahlilinde ise herhangi bir bulguya rastlanmadı. Su kanallarında lağım veya başka bir sızıntının olup olmadığını araştırıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!