Yurtdışındaydım hâlâ Belçika’dayım

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışındaydım hâlâ Belçika’dayım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 00:00

Balyoz Davası’nın 64’üncü duruşmasında savunmasını yapan tutuksuz sanık Tümgeneral Suat Dönmez, 1. Ordu’daki seminer sırasında yurtdışı görevde olduğunu belirtti, “Hâlâ Belçika’da ülkemi onurla temsil ediyorum” diye konuştu.

İSTANBUL 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz Davası’nın 64’üncü duruşmasında yurtdışındaki görevleri nedeniyle izinli olarak Türkiye’ye gelen 6 tutuksuz sanık, kimlik tespitlerinin ardından savunma yaptı.
O tarihte meşguldüm
249’u tutuklu 365 sanıklı davada, tutuksuz sanık Deniz Kurmay Albay Enver Aksoy, hakkındaki suçlamaları reddederek, Ankara’da 2002 ve 2003 arasında NATO ile ilgili konularda çalışma yaptığını belirtti. Aksoy, “Balyoz Davası’nda neden yargılandığımı anlayamıyorum. İddia edilen dönemlerde ben yeterince meşguldüm” dedi. Aksoy, anayasaya bağlı olduğunu söyleyerek, beraatine karar verilmesini istedi. Üye hâkim Murat Üründü’nün soruları üzerine Aksoy, Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçen 5 No’lu harddiskteki “AKP İzleme” şeklindeki dosyadan da haberi olmadığını belirtti.
Seminere katılmadım
Tutuksuz sanık Deniz Kurmay Albay Levent Ergün, 2001-2003 arasında ABD’de yüksek lisans eğitimi aldığını, Türkiye’ye hiç gelmediğini, bu nedenle üzerine atılı suçu işlemesinin fiziki olarak mümkün olmadığını söyledi. Deniz Kurmay Albay Mehmet Cem Kızıl da suçlamaları reddetti.
Tutuksuz sanık Tümgeneral Suat Dönmez, iddia edilen tarihlerde yurtdışında olduğunu belirtti, “Hâlâ Belçika’da ülkemi onurla temsil ediyorum. Böyle suçlanmak bana zül geliyor” diye konuştu.
3 milyon dolar ödenek
Davanın, tutuklu sanığı Albay Hasan Özyurt, dijital verilerin sahte olduğunu savunarak, “Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele harekâtına katıldım. Bu faaliyetlerin her birinde görev kapsamında kullanmam için şahsıma 3 milyon dolar nakit ödenek tahsis edilmiştir. Kaçmamı gerektirecek yanlış bir şey yapmış olsaydım o zaman kaçardım. Türk subayı işte böyle yetiştiriliyor” dedi.
Sütü bozukların iftirası
Hakkındaki suçlamalara yurtdışından gelerek ilk kez cevap veren Deniz Kurmay Albay Mehmet Cenk Dalkanat da sahte dijital belge hazırlayanların bulunup cezalandırılmasını istedi: “Bunları ancak cahil sahte üretim çetesi yapabilir. Bu iftiraları ancak vatan haini, kansız, sütü bozuklar atabilir.” Tutuklu sanık Albay Levent Kerim Uça da suçlamaya “Hayal ürünü” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!