Yurtdışında bomba eğitimi almışlar

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışında bomba eğitimi almışlar
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 16:02

Ankara'da eski bakan Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunan Didem A. ve Serkan Onur Y.'nin yurtdışında bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE O CANLI BOMBALAR

 

YARALI SALDIRGAN HASTANEYE BÖYLE KALDIRILDI

 

Didem A'nın cezaevindeyken yazdığı mektup

 

Ankara'da eski bakan Hikmet Sami Türk'e bombalı saldırı girişiminde bulunan Didem A.'nın ailesinin İzmir'de yaşadığı ortaya çıktı. Didem A. ve kendisine yardımcı olduğu önesülen Serkan O. Y.'nin DHKP-C terör örgütü üyesi olmaktan haklarında defalarca işlem yapıldığı da belirlendi.

 

Bombalı saldırı girişiminde bulunan Didem A.'nın (23) son yıllarda Konak ilçesinde oturan ailesinden kopuk yaşadığı belirtildi. İlk kez terör örgütü DHKP-C üyesi olmaktan 2005 yılında gözaltına alınan Didem A.'nın bugüne kadar üç kez hakkında terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak, gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet suçlamasıyla işlem yapıldığı, en son Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığı olayda 8 ay cezaevinde kalıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Didem A.'nın şu anda da bir suçdan hakkında yakalama emri bulunduğu bildirildi. Yine emniyet kaynaklarına göre Didem A.'nın örgütün Yunanistan kampında bomba eğitimi aldığına dikkat çekildi.

 

Haberin Devamı

Kendisine yardım etmekle suçlanan Gaziantep doğumlu Serkan Onur Y.'nin da aynı suçlamalarda İstanbul, Ankara ve İzmir´de hakkında 10´ün üzerinde suç kaydı bulunduğu, şu anda da hakkında üç adet yakalama emri bulunduğu öğrenildi. Serkan Onur Y.'nin de yurtdışında bomba eğitimi aldığı hatırlatıldı.

 

CEZAEVİNE GİRİP ÇIKTI

 

Bilkent Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast giriÅŸiminde bulunan Ankara Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Didem A.'nınÂAnkara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2007/ 101 dosya no ile yasadışı örgüt üyesi olmaktan hakkında dava açıldığı öğrenildi. Didem A. bu suçtan yapılan yargılama sonucu geçen yıl 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ve bu nedenle arandığı belirtildi. Ayrıca Didem A. Haklar ve Özgürlükler Cephesi adına yaptığı eylemden dolayı da 11 Ocak 2008 tarihinde tutuklanıp, 23 Åžubat 2008 tarihinde serbest bırakıldı. 28 Mart 2008 tarihinde de yeniden örgüt propagandası yapmak suçundan gözaltına alınıp tutuklandı. Sincan F Tipi cezaevine kondu. 9 Temmuz tarihinde de tahliye edildi.

 

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!