KYK yurt başvuruları başladı | E Devlet KYK başvuru ekranı

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 13:55

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara başvurular başladı. Yurt başvuruları "e-devlet" üzerinden alınacak. Peki, KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? İşte, konuya dair merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren KYK yurt başvuru süreci için ilk gün geride kalıyor. 3 Eylül sabahı başlayıp, 10 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek olan KYK yurt başvuru süreci, barınma konusunda çözümü sağlamak isteyen öğrenciler ve ebeveynleri tarafından araştırılıyor. İşte, E Devlet KYK yurt başvurusu ve diğer detaylar hakkında bazı bilgiler

KYK başvuru işlemi 3 Eylül sabah saatleri itibariyle alınmaya başladı. Eğitim görecekleri kentte kalacak yer problemi yaşamamak adına Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bünyesinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun tam ve yarı resmi yurtlarında ikamet etmek isteyen öğrenciler, E Devlet üzerinden KYK yurt başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Toplam 9 adımda gerçekleştirilebilecek olan KYK Yurt başvuru işlemi, 10 Eylül tarihine kadar alınmaya devam edilecek. Bu aşamalarda herhangi bir problem yaşayan öğrenciler, KYK'nın destek hatları üzerinden iletişime geçebilecek. İşte, KYK yurt başvurusu hakkında merak edilen detaylar

Haberin Devamı

Yurt başvurularında aile ikameti önem arz edecek. Öğrenciler ailelerinin ikamet ettiği bölgedeki yurtları tercih edemeyecek. Öğrenciler, tercih edebilecekleri yurtların listesini haberimizin detayında yer alan linke tıklayarak öğrenebilecek. 

KYK YURT BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK

KYK Yurt başvurusu E-Devlet üzerinden yapılacağı için başvuruda bulunacak olan öğrencilerin öncelikle e-Devlet Kapısına giriş için şifreye ihtiyacı olacaktır. Şifrenin temini, PTT şubelerinden kolayca yapılabilmektedir.

KYK yurt başvurusu, 9 adımda tamamlanacak.

İlk adımda başvuru hakkında bilgiler veren Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu bilgilerin öğrenciler okunmasını ve onaylanmasını talep ediyor. 

İkinci adımda kimlik bilgilerinin doğruluğunu onaylayacak olan üniversite öğrencileri, üçüncü bölümde ise öğrenim bilgileri ile karşılaşacak. Diğer adımlar ise aşağıda anlatıldığı gibi devam edecek.

E-Devlet'e giriş yaptıktan sonra  “Yurt Başvurusu” hizmetini, E-Devlet içerisindeki arama çubuğu vasıtasıyla bulunuz. Ya da aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin Devamı

YURT KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1- Bu aşamanın ardından karşılaşacağınız aşağıdaki sayfadan başvurunuzu yapmadan önce bilgilendirme metnini dikkatlice okuyunuz, ardından “Kabul Ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

2- Sonraki aşamada kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz ve doğru olduğundan emin olunuz. “Kimlik bilgilerimin doğruluğuna ait sorumluluğu üzerime aldığımı kabul ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

3- Kimlik bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyip işleme devam ediniz.

Haberin Devamı

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

4- Başvuru Alanı iki seçenekten oluşmaktadır: ÖSYM ve ARASINIF. 2018-YKS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM; 30 Haziran 2018 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yurtiçi/Yurtdışı Değişim Programı Öğrencileri dahil, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir.


 Başvuru Alanını ÖSYM olarak işaretlediyseniz başvuru türü sadece ön lisans ve lisans olarak; Başvuru Alanını ARASINIF olarak işaretlediyseniz başvuru türü “ön lisans ve lisans ” şeklinde sıralı olarak görülecektir. Size ait olan öğrenim türünü seçiniz ve işleme devam ediniz.

“Seçtiğim öğrenim bilgilerinin doğruluğunu onaylıyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz. Eğer okul/fakülte/bölüm/sınıf bilgilerinizde hata olduğunu düşünüyorsanız okulunuzun öğrenci işleri ile iletişime geçiniz.

Haberin Devamı

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

5- Başvuru yaptığınız bölümünüzün bulunduğu il/ilçe bilgilendirme metnini dikkatli inceleyiniz ve doğruluğundan emin olduktan sonra “Okul/Fakülte/Bölüm/Sınıf bilgilerimde hata olduğu takdirde yurtta kayıtlı kaldığım günlerin ücretini ödeyerek yurttan kaydımın silinmesini kabul ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

6- Güncel iletişim bilgilerinizi kontrol ederek iletişim bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

Haberin Devamı

7-  Özel ve Özür Durumunuz var ise ilgili seçeneği seçerek işleme devam ediniz. Beyan etmiş olduğunuz özel ve özür durumunuzu
belgelendirmeniz gerektiğini unutmayınız! Aksi takdirde kayıtlı kaldığınız günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan kaydınız
silinecektir.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

8 -Şehit çocuğu, Gazi çocuğu veya Gaziler önceliklerinden herhangi birini seçmeniz halinde, hangi kanun kapsamında hak sahipliği kazandığınıza dair kanun maddesini işaretlemeniz gerekmekte,

Ayrıca;
Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından temin edeceğim öncelik belgesini Yurt Müdürlüğünde barınmaya başlayacağım tarihte idareye ibraz etmem gerektiğini biliyorum.

Belgeyi barınacağım Yurt Müdürlüğüne ibraz etmediğim takdirde kayıtlı kaldığım günlerin bedelini ödeyerek yanlış beyandan kaydımın silinmesini kabul ediyorum. Bilgilendirme seçeneklerini de onaylamanız gerekmektedir.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

9- Nüfus İl Müdürlüklerinden temin edeceğiniz Nüfus Kayıt Örneğinizi inceleyiniz ve anne baba durumunuza uygun olan seçeneği seçiniz. Nüfus kayıt örneği Anne-baba durumunuza uygun içerik taşımıyorsa mevcut olan durumu beyan ederek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

10- Açılan ön izleme sayfasını dikkatlice inceleyiniz. Bilgilerinizi doğru olarak girdiğinizden eminseniz “Başvur” kutucuğuna tıklayarak başvurunuzu onaylayınız.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

11- “Başvurunuz başarıyla alınmıştır.” Bilgilerinizde değişiklik olması halinde başvuru süresinin sonuna kadar başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. Yurt Başvuru Sonuçlarını www.kyk.gov.tr adresinden takip edebilirsiniz. Onaylamış olduğunuz başvurunuzu isteğiniz doğrultusunda “Yazdır” butonu ile yazdırabilirsiniz. Başvuru numaranızı mutlaka not ediniz. Bilgilerinizde değişiklik olması halinde başvuru numaranızla başvuru tarihleri süresince güncelleme yapabilirsiniz.

KYK yurt başvuruları başladı |  E Devlet KYK başvuru ekranı

AİLE İKAMETİNE GÖRE YURT TERCİH LİSTESİ

BAŞVURU ESNASINDA HATAYLA KARŞILAŞANLAR İÇİN DUYURU

Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan bilgilere göre KYK yurt başvuruları 3 Eylül Pazartesi günü alınmaya başlanacak. 10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci, E-Devlet üzerinden sürdürülecek. E-Devlet üzerinden alınacak olan yurt başvuru aşamalarında herhangi bir problem yaşanması halinde, 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunulabilecek.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR İÇİN SGK AÇIKLAMASI

SGK’dan yapılan sorgulamada asgari ücret üzerinde bir maaşla çalıştığınız tespit edildiği takdirde ve yurt hakkı kazanmanız halinde ilgili yurt müdürlüğüne SGK’dan alınan asgari ücret düzeyi üzerinde bir maaşla çalışmadığınıza ya da işten ayrıldığınıza dair belgeyi yurda kayıt tarihinden itibaren 1 (bir) ay içerisinde ibraz etmeniz gerekmektedir. Aksi halde kayıtlı kaldığınız günlerin bedeli tahsil edilerek yurt kaydınız silinecektir.

YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER 

1.Örgün Eğitime kaydı olmayan öğrenciler, 
2.Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler, 
3.Sabıka kaydı bulunan öğrenciler 
-Taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunan öğrenciler (Cezası tecil edilenler hariç) 
- Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunan öğrenciler, 
4.Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, 
5.Ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrenciler, 
- %40 engelli, yetiştirme yurdunda kalarak liseyi tamamlayan, anne ve babası vefat etmiş olan, Devlet koruması altındaki öğrenciler hariç.

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 

1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız. 
2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız. 
3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız. 
4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz. 
5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Hizmetlerden faydalanmak isteyen kişilerin, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alınması gerekmektedir. Kimlik doğrulama için farklı araçlar kullanılabilir: Kullanıcı adı ve parola, e-posta ve parola vb. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulama için Kimlik numarası ve şifre, e-imza, mobil imza, T.C. Kimlik Kartı kullanır.

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. Pilot il olan Bolu’da kullanılan elektronik kimlik kartı ile de Türkiye.gov.tr adresine giriş yapılabilir ve şifre oluşturulabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!