Yürek sızlatan yaşama yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Yürek sızlatan yaşama yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 14:30

KIRIKKALE'nin Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki bir gecekonduda yaşam mücadelesini sürdüren 8 kişilik Doğan ailesinin durumu, hayırsever vatandaşları harekete geçirirken, yardım yağmaya başladı.

43 yaşındaki Zahide Doğan, 6 çocuğu ve eşi ile birlikte çaresizlikten yakındı. Zahide Doğan, kocasının işsizlikten eve dahi uğramadığını, çoğu zaman aç kaldıklarını, yerde serili halıyı çöplükten bulduğunu, kanepe ve sobayı ise mahalle sakinlerinin verdiğini belirtti. İlerlemiş derecede şeker, bronşit, astım ve damar sertliği hastası olduğunu belirten Zahide Doğan, sağlık güvencelerinin olmadığını, pazar artıklarını toplayıp, çocuklarının karınlarını doyurmaya çalıştığını dile getirdi. Doğan, hastalığı nedeniyel çalışamadığını, evin çatısının çöktüğünü belirtirken, “Kaç defa intihar etmeyi düşündüm, ama yapamadım. Bazen o kadar zor duruma düştüm ki, kendimi ve çocuklarımı zehirleyip öldürmek istedim. Ama yapamadım” diye dert yandı.

Zahite Doğan'ın bu durumu, yardımseverleri harekete geçirdi. Birçok vatandaşla birlikte Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastaları Yardım Vakfı (HASVAK) Başkanı Engin Öztürk tarafından Doğan ailesine soba, tüp, battaniye, yorgan, yastık, perde, nevresim, temizlik seti, masa, halı, gıda maddeleri ve kırtasiye yardımında bulundu. HASVAK'ın yardımlarını teslim alan Doğan ailesi, adeta bayram sevinci yaşadı.

Mutluluğu gözlerinden okunan Zahide Doğan, “8 kişilik evde verdiğimiz yaşam mücadelesinde şimdiye kadar gereken ilgiyi görmemiştik. Okula giden çocuklarıma kalem dahi alamıyordum. Gazetede çıkan haber üzerine yardımımıza koşan HASVAK sayesinde yüzümüz güldü. Ancak daha çok eksiklerimiz var. Elektriğimiz, suyumuz yok, mağdur durumdayız. Pencerelerimizde cam yerine naylonla kaplı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!