Yunanistan'da 24 saatlik genel grev

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda 24 saatlik genel grev
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 13:52

Yunanistan'da kamu ve işçi sendikalarıyla özel sektör çalışanları, hükümetin ekonomik önlem paketi ile çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla 24 saatlik genel greve gidiyor.

Haberin Devamı

Yunanistanda 24 saatlik genel grev

Grevden kamu hizmetlerinin ve havaalanlarının etkilenebileceği bildirildi.

Bölgedeki muhabirlerimiz de hastanelerin asgari düzeyde hizmet vereceklerini, okulların kapatılacağını ve toplu taşımanın da ciddi kesintiye uğrayabileceğini aktardı.

Basın çalışanlarının greve katılmasıyla televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmayacak, haber ajansları ve internet siteleri ise sayfalarını yenilemeyecek.

Başkent Atina'da öğrenciler, emekliler ve çalışanların parlamento binasına yürümeleri ve ülkeyi borç krizinden çıkarması umulan bu önlem paketine tepkilerini dile getirmeleri bekleniyor.

Yunan polisinin gösterilerde şiddet olayları yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artırdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu aynı zamanda bu yıl düzenlenen ilk grev.

Grev kararı, uluslararası toplumun Başbakan Yorgo Papandreu'nun kamu harcamalarında daha fazla kesinti yapması yolunda daha fazla baskı yapmasının ardından geldi.

Sendikalar, Avrupa Birliği ile Uluslararası Para Fonu IMF'nin sunduğu ve üzerinde uzlaşılan önlem paketine hala tepkili.

Sosyalist hükümet, ülkeyi iflas etmekten kurtaran AB ve IMF'nin 110 milyar Euroluk kurtarma paketi karşılığında, geçen yıl devam eden grevlere rağmen emeklilik maaşında ve maaşlarda kesinti yapmıştı.

AB ve IMF, bu ay yardımın 15 milyar Euroluk bölümünü onaylamış ancak daha fazla reform çağrısı yapmıştı.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!