Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atama

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 17:15

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Konstantinos Gkinis getirildi.Dün istifa eden Kara Kuvvetleri eski Komutanı Konstantinos Ziazias'ın yerine Korgeneral Gkinis atanırken, ordunun üst komuta kademelerinde de değişiklikler yapıldı.

Dış İlişkiler Konseyi'nin (KYSEA) kararıyla yapılan değişiklikler çerçevesinde, Genelkurmay Başkanı Korgeneral Mihail Kostarakos ile Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Antonis Çadirakis ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Kozmas Hristidis yerlerini korurken, 1. Ordu Komutanlığı'na Korgeneral Georgios Sofianidis, 2. Ordu Komutanlığı'na Korgeneral Konstantinos Topis, 3. Ordu Komutanlığı'na Korgeneral Georgios Basiakulis ve 4. Ordu Komutanlığı'na da Korgeneral Athanasios Çelios'un atandığı bildirildi.

Haberlerde ayrıca, Genelkurmay Başkan Yardımcılığı'na Koramiral Evangelos Apostolakis'in, Donanma Komutanlığı'na da Koramiral Konstantinos Mecarakis-Anian'ın atandığı kaydedildi.

Yunanistan'da dokuz ay görevde kalan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Ziazias dün sürpriz bir şekilde istifa etmişti. Ziazias, Savunma Bakanlığı'nın terfi işlemlerine müdahalede bulunduğunu belirterek, askeri ahlak ve haysiyet nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kaldığını açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!