Yunanistan FETÖ'cüleri botla geri gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan FETÖcüleri botla geri gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 23:28

YUNANİSTAN, yasadışı yollarla ülkelerine giren, aralarında darbe girişimi gecesi dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’yi kaçıran askerlerden astsubay Halil Kumcu’nun da olduğu 5 FETÖ şüphelisi ile yanlarındaki 1 kadın ve 4 çocuğu şişme botla Meriç Nehri üzerinden Türkiye’ye gönderdi.

Haberin Devamı

Meriç ilçesinin Yunanistan sınırında bulunan Serem köyünde önceki gün devriye görevi yapan askerler, çocuk ağlama sesi üzerine gittikleri bölgede yanlarında şişme bot bulunan 10 kişiyle karşılaştı.

Üç gün önce Yunanistan’a kaçan kişilerin, FETÖ / PDY’den aranan astsubay Halil Kumcu, 19 Mayıs Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya, Tekirdağ ‘abilerinden’ öğretmen Yılmaz Erdoğan, öğretmen Fethullah Çatal, Aksaray ‘jandarma imamı’ Mustafa Can, eşi Hatice Can ile 4 çocuğu olduğu belirlendi. Kumcu, Can ve Çatal tutuklandı. Can’ın eşi ile 4 çocuğu serbest bırakıldı. Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. İlkkaya ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

MENDİ’Yİ KAÇIRAN ASKER
Yunan polisinin botla iterek Türkiye’ye teslim ettiği şüphelilerden astsubay Kumcu’nun, darbe girişimi gecesi dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi’yi Ankara Gazi Orduevi’nden kaçırıp, Akıncı Üssü’ne götüren darbeciler arasında bulunduğu ortaya çıktı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!