Yunan gazetesinden şaşırtan kitapçık

Güncelleme Tarihi:

Yunan gazetesinden şaşırtan kitapçık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Yunanistan'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan bazı bölümleri içeren bir kitapçığı okurlarına dağıttı.

Haberin Devamı

Gazete, okurlarına, dünya tarihini değiştiren büyük önderlerin kendi halklarına seslenişlerini ve başarılı oldukları alanları göstermek amacıyla başlattığı "Dünyayı değiştiren konuşmalar" isimli kitap promosyonu çerçevesinde,

Atatürk'ün konuşmalarıyla birlikte Elefterios Venizelos'un konuşmalarını da içeren bir kitapçığı okurlarıyla paylaştı.

Ta Nea, Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilanı ve gençliğe hitabesinin de bulunduğu Nutuk'undan bazı konuşmaların yer aldığı kitapçığın sunuş metninde, "Kemal(Atatürk), Türkiye'de görülmemiş değişiklikler yaptı. Asıl hedefi, toplumun milli dayanışma temelinde yeniden yapılanması, din ile siyasi iktidarın tamamen birbirinden ayrılması ve yeni devletin bilinçli olarak Orta Doğu'dan Avrupa'ya yönelmesiydi" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ta Nea gazetesinin, dağıtacağı kitaplar serisinde Atatürk ve Venizelos'tan başka, J.F. Kennedy, Malkolm X, Nelson Mandela, Dalay Lama, Adolf Hitler, Winston Churchill, Fidel Kastro ve Martin Luther King gibi dünya tarihinde önemli rol oynamış liderlerin konuşmaları da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!