Yunan damat ‘Çiko’yu Türk gelin Hurigül kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Yunan damat ‘Çiko’yu Türk gelin Hurigül kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 00:00

Antalya’nın Kaş ilçesinin 7 kilometre açığındaki Meis adasına gelin giden Hurigül Bakırcı Magiafi, yüz felci geçiren Yunan eşi “Çiko” lakaplı Pisikos Magiafi’yi Türkiye’ye getirerek kurtardı.

Haberin Devamı

Çiko, 3 Ağustos’ta, Meis adasında sahibi olduğu ve eşi Hurigül ile çalıştırdığı “Eniştenin yeri” (Türkçe yazılı) kafesinde fenalaştı.

Meis’teki hastaneden kolunda serumla çıkıp havaalanına koşan Çiko, Rodos’a giden ilk uçağa alınmadı. Çiko’nun ağırlaşan durumu üzerine eşi Hurigül, Kaş ile temasa geçti. Türk teknesi “Kahramanlar”ın Meis’ten alıp Kaş’a getirdiği Çiko’nun hayati tehlikesi olmadığı anlaşıldı. Ancak uzman doktor bulunmadığından Fethiye’ye gönderilen Yunan damada cilt felci teşhisi kondu. Çiko, eşi ile ertesi gün Fethiye’den Rodos adasına geçti ve üç gün hastanede yattı. Çiko, Hürriyet’e, “Türkiye’den bir kadın ile evlendiğim için çok şanslıyım. Eşim sayesinde Kaş’a gidip kurtuldum” dedi. Çifte, Meis havaalanında yetkililerin önce “Uçacaksınız”, sonra da “Uçakta yer yok” demeleri, Radikal Sol Kalisyon partisi milletvekili Dimitris Gakis tarafından parlamentoya getirildi. Gakis, Ulaştırma, Sağlık ve Ege bakanlarının cevaplamaları istemiyle verdiği soru önergesinde Meis Havaalanı’ndaki olayla ilgili soruşturma yapılmasını ve hastanın uçağa binmesine izin vermeyenlerin cezalalandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!