Yunan adasında da kuş gribi

Güncelleme Tarihi:

Yunan adasında da kuş gribi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 11:11

Yunanistan'da’da kuş gribi şüphesiyle ilgili tüm makamlar alarm durumuna geçti. Çeşme’nin karşısında bulunan Sakız adasına bağlı İnuses Adası’nda yaklaşık 20 hindi besleyen bir çiftlik sahibi 10 hindinin ölümü üzerine Sakız Veterinerlik Müdürlüğü’nü haberdar etti.

Haberin Devamı

Ölü hindiler Atina’ya gönderildi ve bir hindide H5 virüsü bulundu. Hindinin öldürücü olan H5N1 virüsü taşıyıp taşımadığı muhtemelen bugün belli olacak. Ancak, kuş gribi olduğu şüpheli hindi için kesin teşhisin bir haftada konacağı belirtildi. Yunanistan Tarım Bakanı Evangelos Basiakos ilk tedbir olarak İnuses’deki çiftliğin sahibi ve ailesinin tıbbi yakın takibe alınması, çiftiğe giriş çıkışların yasaklanmasını ve giriş çıkışların dezenfekte edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Basiakos, tahlil sonuçlarına göre ek tedbirler alacaklarını kaydetti. Yunan medyası, tüm İnuses hatta Sakız adasının karantinaya alınması tehlikesi bulunduğundan söz etti.

Şüpheli hindi haberi zaten günlerdir kuş gribi endişesiyle yaşayan Yunanlıların korkularını arttırdı. Yunanlılar son günlerde eczane ve hastanelere adeta hücum ederek, kuş gribine karşı etkisi bulunmamasına rağmen grip aşısı yaptırdılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!