Yumurtalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Yumurtalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2005 01:31

Orhaneli Kavşağı’nın açılış töreni sırasında emekli bir işçi Başbakan Erdoğan’a yumurta fırlattı. Yumurta Başbakan’a isabet etmedi. 50 yaşındaki eylemci gözaltına alındı.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, dün Bursa’da Orhaneli Kavşağı’nın açılış töreni sırasında bir kişinin yumurtalı saldırısına uğradı. Erdoğan tören sırasında protokoldeki yerini aldıktan sonra, 57 yaşındaki işçi emeklisi Selim Kanar’ın 6 metreden attığı 2 yumurtadan biri, Başbakan’ın önüne düştü. Korumaları Erdoğan’ın önünde etten duvar oluştururken, diğerleri kalabalığın arasındaki 3 çocuk babası Kanar’ı yakaladı. Kanar’ın bir süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

DAHA ÖNCE DE OLDU

Erdoğan’
a daha önce, Norveç’te PKK yanlısı göstericiler yumurtalı saldırı düzenlemişti. İki ay önce de Trabzon’daki bir kavşak açılışında Başbakan yumurtalı saldırıya uğramıştı. Erdoğan, Bursa’da önce Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’nda Uludağ Teknoloji Geliştirme Merkezi Yönetim Binası’nın, sonra da Orhaneli Kavşağı’nın açılışını yaptı, telekonferans sistemiyle de Merinos Kavşağı’nın temelini attı. Açılış töreninde Erdoğan özetle şöyle dedi:

PRİM VERMEYECEĞİZ

Son dönemlerde Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar var. Huzursuzluk çıkaranlara prim vermeyeceğiz. Bizi birbirimize bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığıdır. Tek bayrak, tek vatan olmuşuz. Bayrağın kırmızı, hilal olması boşuna değil. Şehit kanı kırmızı, bağımsızlığımızın simgesi ise hilal.

FENOMEN

Terör sadece Türkiye’nin değil tüm insanlığın sorunudur. Terörün dini, milleti, vatanı yoktur. Kimin nerede vuracağı belli olmayan bir fenomendir. Biz devlet olarak güçlüyüz, işin peşindeyiz, takipçisiyiz. Bütün birimlerimizle dayanışma içerisinde bunların üzerine gidiyoruz.’

Erdoğan, Ardından AKP İl Başkanları toplantısına katıldı.

Danışmanı siper oldu

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, tam protokoldaki yerini almıştı ki yumurtalı saldırıya uğradı. Erdoğan’ın üzerine ilk olarak danışmanı Yalçın Akdoğan kapaklandı. Emine Hanım da kendisini yana doğru çekerek, korunmaya çalıştı. Yumurta Başbakan’ın ayaklarının dibine düştü. Eylemi yapan beyaz gömlekli emekli işçiyi korumalar yakaladı. Bu sırada Erdoğan’ın yüzünün asıldığı görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!