'Yumurtacılara' 13 yıl istemi

Güncelleme Tarihi:

Yumurtacılara 13 yıl istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 10:01

Mersin'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuşma yapacağı sırada protesto etmek için yumurta attığı iddia edilen 5'i tutuklu 9 sanık hakkında, Cumhuriyet Savcısı tarafından 13'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

11 Şubat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Mersin, Adana, İskenderun, Gaziantep, Malatya ve Denizli organize sanayi bölgeleri ve iletim hattına doğal gazın verileceği ortak törene katılan Başbakan Erdoğan, halkı selamladığı sırada yumurtalı protestoda bulunuldu. Başbakanlık korumaları ellerini havaya kaldırarak kendilerini siper edip Erdoğan'ı korurken Halkevleri üyesi oldukları belirtilen yaşları 20- 25 arasında değişen 9 zanlı yaka paça gözaltına alındı. Zanlılardan Bozan Göçer, Şenol Yalçınkaya, İbrahim Polat, Ramazan Tunç ve Mahir Nasıroğlu tutuklanırken Okay Kınık, İlknur Çelik, Ufuk Kurtulmaz ve Serkan Sağır ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ADRES BİLDİRMEYİNCE TUTUKLANDILAR

Cezaevine gönderilen 5 zanlının, polis, savcılık ve nöbetçi mahkemeye adres bildirmedikleri için ‘bimekan’ (mekansız) sayılarak tutuklandığı ileri sürüldü. Adres bildiren diğer 4 zanlının da bu nedenle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 zanlının ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet’, ‘görevli memura, devlet büyüklerine hakaret’, ‘kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret’ ve ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnmek’ suçlarını işledikleri kanaatine varıldığı belirtildi. Savcı iddianamesinde, ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitap etmek üzere alana geldiği sırada platform yanında bulunan grup içerisindeki şüphelilerin slogan attıkları ve daha sonra da Başbakan’a yumurta atmak suretiyle, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakarette bulundukları ve toplantının huzur ve sükunetini bozdukları, grubun dağılması sırasında şüphelilerin güvenlik görevlilerine derinmek suretiyle mukavemette bulundukları anlaşılmıştır’ diyerek, şüphelilerin 6 yıldan 13 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Başbakan'a yumurta atanlar önümüzdeki ay Mersin 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!