Yumruklu saldırgana tahliye

Güncelleme Tarihi:

Yumruklu saldırgana tahliye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 09:53

Kapatılan DTP nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan İsmail Çelik bugün ilk kez çıktığı 4'ncü Asliye Ceza mahkemesindeki duruşmada tahliye oldu.

Haberin Devamı

İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER / WEB TV

AHMET TÜRK'E SALDIRI / FOTO GALERİ

SAMSUN’da kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yumruklu saldırıda bulunan ve olayın ardından tutuklanan 27 yaşındaki İsmail Çelik, 2 ay 5 gün tutukluluğun ardından bugün tahliye edildi. 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkan Çelik ifadesinde, “Benim yumruklarım Ahmet Türk’e değil, PKK terör örgütüne yönelikti. Vurma niyetim yoktu, yıllarca oluşan birikim bir anda patladı” dedi. Yüzüne aldığı yumruk darbesi ile burnu kırılan Ahmet Türk’ün ise sanıktan şikayetçi olmadığı belirtildi. Çelik yargılanırken, diğer duruşmaların ertelendiği adliye çevresinde yaklaşık 600 polis olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

Geçen yıl 15 Aralık tarihinde Muş’un Bulanık İlçesi’nde çıkan olaylarda, Anayasa Mahkemesi kararıyla DTP’nin kapatılmasını protesto eden grup tarafından molotof kokteyli atılan manifaturacıdan, kalaşnikof tüfekle açılan ateş sonucu 20 yaşındaki Necmi Oral ile Yoncalı Köyü muhtarı 46 yaşındaki Kemal Ağcan öldü, 4 kişi de yaralandı. İlçenin savaş alanına döndüğü olaydan sonra ateş açtıkları idiasıyla mnifaturacı Turan ve Metin Bilen kardeşler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Açılan dava güvenlik nedeniyle Samsun’a alındı.

DURUŞMA SONRASI YUMRUKLU SALDIRI

Geçen 12 Nisan tarihinde Samsun 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanvekili ve Muş milletvekili Nuri Yaman, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Bitlis milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ile Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen’de izledi.

Duruşma sonunda grup adına adliye önünde bir açıklama yapan Ahmet Türk, makam aracına doğru yönelirken 27 yaşındaki İsmail Çelik’in yumruklu saldırısına uğradı. Peşpeşe aldığı yumruk darbeleriyle Türk’ün burnu kırıldı. Olayın ardından hem İsmail Çelik hem de Ahmet Türk'ün bindiği TBMM plakalı araca taş atan 22 yaşındaki Uğur Keskinoğlu gözaltına alındı. Çelik çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Keskinoğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DİĞER DURUŞMALAR ERTELENDİ

‘Yaralama’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İsmail Çelik ile ‘devlet malına zarar vermek’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Uğur Keskinoğlu, bugün geniş güvenlik önlemi altında saat 08.30 sıralarında adliyeye getirildi. 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve saat 09.30’de başlayan duruşma basına kapalı yapıldı. Polis ve jandarmanın olağanüstü güvenlik önlemi aldığı adliye önünde kuş uçurtulmadı. Yaklaşık 600 polis ve jandarmanın görev aldığı duruşma öncesinde adliyenin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi ile ara sokaklar araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Adliyede işi olan vatandaşlar isesıkı aramadan geçirilerek, kimlik kontrollerinin ardından içeriye alındı. Sanık İsmail Çelik’in avukatlarından Ayhan Keskin, üzerinde kimlik bulunmadığı için ibraz edemeyince güvenlik kontrolünden geçemedi. Ancak kimliğinin getirilmesi ile adliyeye alındı. Adliyedeki diğer bütün davalar saat 10.00’a kadar ertelendi.

‘VURMA NİYETİM YOKTU, BİR ANDA OLDU’

Sanıklar geniş güvenlik önlemi altında hakim önüne çıktı. Duruşma yaklaşık yarım saat sürdü. Sanıklardan İsmail Çelik ifadesinde şunları söyledi:

“Ben oyun salonunda garson olarak çalışmaktayım. Olay günü kontör almak için çıktım. Süpermarkete gittim. Kalabalığı görünce Muş davasından dolayı insanların geldiğini düşündüm, gittim. Daha sonra dışarı çıktıklarında basın açıklaması yaparken arka taraftan birisi, ‘Niye geldiniz buraya şerefsizler, Samsun’u da mı karıştıracaksınız’ diye bağırdı. Bunun üzerine Sırrı Sakık, ‘Alçaklar, şerefsizler, köpekler’ diye sözlerle, hakaretler etmesi üzerine ben de gerildim. Önce bağırmak istiyordum. Ama daha sonra aşağıdaki şahsı polisler alınca ben de bağırmaktan vazgeçip konuşmanın bitmesini bekledim. Vurma niyetim yoktu. Yanından geçerken dayanamadım ve bir anda patlayıp yumruk attım. Benim yumruklarım Ahmet Türk’e değil, PKK terör örgütüne yönelikti. Yıllarca oluşan birikim bir anda patladı. Ben belli bir yaş üzerinde olan mağdura yumruk attığımdan dolayı pişmanım.”

Haberin Devamı
‘TÜRK, KÜRT KARDEŞTİR’

Samsun 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ardından tahliye olan İsmail Çelik, cezaevinden çıktıktan sonra evine gitmeyerek bir süre basından kaçtı. Kendisine telefonla ulaşılan Çelik“Türk, Kürt kardeştir” dedi. Çelik, “Ben kimsenin uşağı olmadığım gibi satılık da değilim. Kürtlerle de herhangi bir sorunum yok. Parayla da satın alınacak kişi değilim” diye konuştu. Çelik, cezaevinde 3 kişilik bir koğuşta tek başına kaldığını belirtti. Koğuşunda televizyon ve radyo olmadığını da dile getiren İsmail Çelik, kendi imkanları ile de bunu temin edemediğini kaydetti. Yumruklarının ise Ahmet Türk’e değil, PKK terör örgütüne yönelik olduğunu söyleyen İsmail Çelik, “Belli bir yaşın üzerinde olan Ahmet Türk’e yumruk attığımdan dolayı pişmanım. Hıncım yılların birikimine idi. Planlayarak hiçbirşey yapmam ise söz konusu değil” diye konuştu.

ERİK ATTIM

Tutuksuz yargılanan Uğur Keskinoğlu ise olay günü adliyede işi olduğunu belirterek, “Bir grup ‘Kahrolsun PKK’ diye slogan atınca ben de elimdeki eriği havaya doğru attım. Bu erikten dolayı hasarın oluşması mümkün değildir. Zaten araca da isabet etmedi” diye konuştu.
İfadelerin ardından mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan İsmail Çelik’i delillerin toplanmış olmasını gözönüne alarak tutuksuz yargılanmak üzere tserbest bırakırken, diğer sanığın da tutuksuz yargılanmasının devamına karar verip duruşmayı 27 Temmuz tarihine erteledi.
Adliye çıkışında İsmail Çelik’in babası Ali Çelik, basın mensuplarının soruları üzerine, “Adalet yerini buldu. Söylenecek birşey yok” dedi.

BU GÜNÜ ŞEHİT ANNELERİNE HEDİYE EDİYORUM’

Adliye çıkışında bir açıklama yapan İsmail Çelik’in avukatı Serkan Karaduman, son 2 ayda 47 şehit verildiğini belirterek, “Bütün şehit annelerinin elinden öpüyorum. Bugünü onlara hediye ediyorum” dedi. Çelik’in söylemesi gerekenleri söylediğini belirten avukat Karaduman şöyle dedi:

“Ahmet Türk’e yumruk attığı için pişman değil. Bu eylem PKK’ya yumruktu. O konuda milletten ve devletten özür diledi. Bu olaydan sonra polis ve askerlerimiz şehit oldu. Yoksa bundan dolayı kimse pişman değildir. Burası istiklalin başladığı şehirse eğer, PKK’ya atılan ilk yumruksa eğer, olacaksa bir kurtuluş savaşı PKK’ya karşı olacaktır. Bundan dolayı kimse, hiç kimseden gelip de birşey demesin.”
Dava sürecinin devam edeceğini hatırlatan avukat Serkan Karaduman, Ahmet Türk’ün davacı olmadığını ifade etti. 40 yıldır bu kadar şehit verilmesinin nedeninin İsmail Çelik’in olmadığını söyleyen Karaduman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ahmet Türk, DTP, PKK’ya yakınlığı olanlar. Türk’e PKK’lı demiyorum. Param olmadığı için tazminat ödeyemem. Nitekim bu ülkede şehit vermemizin nedeni biz değiliz. PKK ve onlara destek verenlerdir. Ahmet Türk davacı olsa ne, olmasa ne. Herkes herkesin ne olduğunu biliyor. Onların yaptıkları timsahın gözyaşları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!