Yumrukçu bugün getiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yumrukçu bugün getiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'a Budapeşte'de yumruk atan Veysel Özerdem bugün Türkiye'ye getiriliyor. 9 Şubat'tan bu yana Macaristan'da gözaltında tutulan Özerdem, bugün Macar polisi tarafından Türkiye'ye getirilerek Emniyet’e teslim edilecek.

Başbakan Mesut Yılmaz'a, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yumruklu saldırıda bulunan Veysel Özerdem, bugün Türkiye'ye getiriliyor. ANAP milletvekillerinin iknası sonucu 9 Şubat'ta Macar polisine teslim olan Özerdem, bir aya yakın süredir gözaltında tutuluyordu.

Başbakan Yılmaz, 24 Kasım 1996 günü ana muhalefet lideri olarak Almanya'ya yaptığı geziden dönüşünde konaklamak üzere uğradığı Budapeşte'deki Hilton Oteli'nin lobisinde Veysel Özerdem'in yumruklu saldırısına uğramıştı. Saldırıda Yılmaz burnundan yaralanırken, Özerdem kaçmıştı. Olaydan kısa süre sonra ortaya çıkan Özerdem, ‘‘Abdullah Çatlı hakkındaki sözlerinden dolayı’’ Yılmaz'ı yumrukladığını iddia etmişti.

Olayın üzerinden bir yılı aşkın süre geçerken ANAP Siirt Milletvekili Nizamettin Sevgili, Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ile Grup Başkanvekili Ülkü Güney, tanıdıklarının aracılığıyla temas kurdukları Özerdem ile 8 Şubat akşamı Budapeşte'de bir araya gelmişlerdi. ANAP'lı milletvekilleri Özerdem'i teslim olması ve Türkiye'ye dönmesi konusunda ikna etmişlerdi. Bunun üzerine Özerdem, görüşmeden bir gün sonra Macar polisine teslim olmuştu.

Başbakan Yılmaz’ın Özerdem'in Türkiye'ye geleceğini açıklamasına rağmen Macar polisi, Özerdem'i serbest bırakmadı. Macar polisi ile yapılan görüşmelerden, Özerdem'in Türkiye'ye getirilerek teslim edilmesi kararına varıldı. Bu karar üzerine Macar polisinin, Özerdem'i bugün Türkiye'ye getireceği ve Türk polisine teslim edeceği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!