Yükselen trend: Veri Madenciliği

Güncelleme Tarihi:

Yükselen trend: Veri Madenciliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2005 12:39

SAS'ın Sekizinci Yıllık Veri Madenciliği Teknolojisi Konferansı M2005, 24–25 Ekim tarihlerinde Las Vegas’ta gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü 40'ı aşkın Veri Madenciliği Uzmanı tarafından 30’dan fazla sunumun yapılacağı M2005’te, dünyayı değiştirecek teknoloji olarak değerlendirilen Veri Madenciliği alanındaki en son gelişmeler ve en başarılı örnekler anlatılacak. Konferansa Türkiye’den de Turkcell katılacak.

Haberin Devamı

Dünya’yı değiştirecek teknoloji olarak değerlendirilen Veri Madenciliği (Data Mining), önceden bilinmeyen ilişkileri ortaya çıkarmak için büyük veri yığınlarını kullanarak yapılan veri seçimi, incelemesive modelleme süreci olarak tanımlanıyor. Veri Madenciliği ile işletmeler, daha iyi karar almalarına ya da yeni iş fırsatlarını daha iyi tahmin etmelerine yardımcı olacak ‘önceden tahmine dayalı modeller’ oluşturabiliyorlar.

 

Sekiz yıldan bu yana SAS tarafından gerçekleştirilen Veri Madenciliği Teknolojisi Konferansı, Dünya’nın bu alandaki en iyi Veri Madenciliği Uzmanları’nın katılımıyla düzenleniyor ve işletmelerin, en değerli varlığı olan verilerini en verimli şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda katılımcılara önemli bilgiler sunulmasını sağlıyor.

 

Haberin Devamı

Turkcell de katılıyor

 

Sekiz yıldan beri düzenlenen SAS Yıllık Veri Madenciliği Teknolojisi Konferansı’nın konuşmacılarından biri de Turkcell CRM Programı Yöneticisi Nebahat Dönmez olacak. Nebahat Dönmez, SAS Veri Madenciliği Çözümleri ile sağladıkları başarı öyküsünü katılımcılarla paylaşacak.

 

Nebahat Dönmez CRM ve Veri Madenciliği alanında sekiz yılı aşkın deneyime sahip ve 2002 yılından bu yana Turkcell’de özellikle segmentasyon, abone kayıp tahminleri ve eğilim modellerine yönelik Veri Madenciliği projelerinde çalışmakta. Sunumunda GSM sektöründe “abone kaybının tanımlanması, 2.000’i aşkın değişkenin belirlenmesi ve türetilmesi süreçlerini de içeren önceden tahmin modellerinin oluşturulması konusundaki Turkcell’in yaklaşımını aktarıyor olacak.

 

40’ın üstünde uzman konuşacak

 

SAS Sekizinci Yıllık Veri Madenciliği Teknolojisi Konferansı M2005’e aralarında Londra Kraliyet Koleji İstatistik Bölüm Başkanı David Hand, Bağımsız Danışman ve Pfizer'in Farmakoloji İstatistiği konusundaki öncüsü David Salsburg, Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Profesörü ve Cornell Teknoloji Merkezi Direktörü Johannes Gehrke, World Wildlife Fund İş Zekâsı Uygulamaları Yöneticisi Gregory Smith, Kuzey Florida Üniversitesi Coggin İş Koleji Operasyon Yönetimi Profesörü Jay Coleman, ERS Group Ekonomisti Mike DuMond, Mercer Üniversitesi Ekonomi ve Kantitatif Analiz Profesörü Allen Lynch ve SAS Yazılım Geliştirme Müdürü David Duling’in de bulunduğu 40’tan fazla uzman konuşmacı katılıyor.

 

Haberin Devamı

 M2005’te ilginç başlıklar

 

“İş Uygulamaları“, “Veri Madenciliği Alanındaki Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler”, “Finansal Servisler”, “Bioterörizm / Ulusal Güvenlik”, “Suistimal Tespiti” ve “Sağlık Endüstrisinde Veri Madenciliği”gibi konuların tartışılacağı SAS Sekizinci Veri Madenciliği Teknolojisi Konferansı’nı izleyenler, en kârlı müşteriyi elde tutmanın yolları, en değerli müşteriden elde edilen geliri artırmanın yolları, hedefli bir yaklaşım ile eldeki mevcut pazarları segmente etme, geleceği tahmin etme ve istenen etkiyi garanti altına alacak faktörleri belirleme gibi konularda bilgi edinecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!