Yüksekova’da tanklar mahalleye girdi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova’da tanklar mahalleye girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 12:04

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından polis ve askerin başlattığı operasyonlar sürerken, bu sabah saatlerinde ilçede tank ve zırhlı araç hareketliliği yaşandı. Tanklar, Kışla Mahallesi’ne girdi.

Haberin Devamı

Yüksekova’da hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 gün önce başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' devam ediyor. Gece boyunca PKK’lıların bulunduğu hedeflerin top atışlarıyla imha edildiği ilçede sabah saatlerinden itibaren de temizlik harekatı yapılıyor. 

Operasyonda en sıkıntılı bölgeler olan Orman, Kışla ve Dize’de sona yaklaşıldığı, tankların ve 'Kirpi' adı verilen zırhlı araçların ise bu sabah saatlerinde özellikle Kışla Mahallesi’ne doğru gittiği gözlendi.


Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı dünkü açıklamasında, operasyonda şu ana kadar 86 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü belirtilirken; Cumhuriyet, Güngör ve Kaniheyder'de silah sesleri duyuluyor. Polis ve askerin özellikle bu mahallelere yöneldiği gözleniyor. (Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!