Yüksekova şehidine ağladı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova şehidine ağladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 12:39

ELAZIĞ’ın Karakoçan İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan 24 yaşındaki jandarma er Süleyman Akan’ın, Hakkari'nin Yükseova İlçesi’ne terör yüzünden göç edenlerin kaldığı Doğanlı Kampı’ndaki evine ateş düştü. Bir çocuk babası olan ve 7 yıl önce de babasını kaybeden 7 aylık asker Süleyman Akan’ın annesi ve eşinin Kürtçe ağıtları, yürekleri burktu. Şehit Akan’ın annesi Esmer ve eşi Gurbet, akan kanın artık durmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN BABAOCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

 

Çukurca’nın Uzundere Beldesi’ne bağlı Doğanlı Köyü’nden 1997 yılında terör yüzünden göç ederek Yüksova İlçesi’ne 20 kilometre uzaklıkta kurulan yaklaşık 200 haneli Doğanlı Kampı’nda yaşayan aileye, acı haberi askeri yetkililer verdi. Üç çocuklu ailenin en büyüğü olan 24 yaşındaki şehit jandarma er Süleyman Akan, 3 yıl önce evlendi. Babası Mehmet Akan, 7 yıl önce Van’da köyde çobanlık yaparken tartıştığı bir kişi tarafından öldürülünce ailenin geçimini o üstlendi. Süleyman Akan'ın şehit düştüğü haberinin ulaşmasıyla ailesi bir kez daha yıkıldı.

 

KÜRTÇE AĞIT YÜREK BURKTU

 

Haberin Devamı

Şehidin annesi Esmer Akan, diğer çocukları 20 yaşındaki Nurettin'in Antalya’da inşaatlarda çalıştığını, 17 yaşındaki İshak adlı oğlunun ise yanında olduğunu anlatırken, şehidin eşi Gurbet de akan kanın durmasını istedi. Gurbet Akan, terör yüzünden göç edenlerin yaşadığı Doğanlı Kampı’nda 3 yıl önce çektikleri düğün fotoğraflarını göğsüne basarak Kürtçe ağıtlar yaktı. Zaman zaman fenalık geçiren ve yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan şehit annesi Esmer Akan ise 2 yaşındaki torunu Özge’yi kucağına alıp Kürtçe “Yeter artık. Bu kan dursun. Ne asker, ne PKK’lı cenazesi artık görmek istemiyoruz. Bir oğlumu devlete şehit verdim. Kocam ise tartıştığı bir muhtar tarafından öldürüldü” diyerek gözyaşı döktü. Şehit jandarma er Süleyman Akan’ın halası Hanım Akan ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek akan kanı durdurmasını istedi.


Doğanlı Kampı'nda büyük bir hüzün var. Köyün kadınları şehit evinin etrafında oturarak ağıt yakarken, köyün erkekleri ise şehit cenazesinin getirileceği Doğanlı Camisi önünde bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!