Yüksekova’da 4 askerde kuş gribi şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova’da 4 askerde kuş gribi şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 11:54

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’nde 4 asker kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan askerler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

Yüksekova İlçesindeki bir askeri birlikte görevli 4 asker, dün gece geç saatlerde kuş gribi şüphesiyle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerin güvercinlere çıplak elle temas ettikleri ve gece rahatsızlandıkları belirtildi.

Yüksekova Kaymakamı Uğur Kalkar, askerlerin ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildiğini belirterek, “Gündüz güvercinleri ellemişler. Akşam geç saatlerde de rahatsızlanmışlar. Hastanedeki doktorlardan askerlerin durumları ile ilgili bilgi aldım. Askerlerin sağlık durumları iyi. Askerlerde kuş gribi belirtileri yok. Ancak her ihtimale karşı şüphe üzerine kontrol altında tutulmaları gerekiyordu. Bundan dolayı askerler Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi” dedi.

YYÜ Tıp Fakültesi’ne getirilen jandarma erler Halil Onbaşı, Abdurrahman Demir, Mustafa Kılıç ve Yaşar Doğan’ın tedavilerinin sürdüğü, tahlil için numune alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Edirne'de 2 asker kuş gribi şüphesiyle hastanede

EDİRNE'DE İKİ ŞİKAYET

Edirne'de, tavuk yedikten sonra yüksek ateş şikayetiyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 2 asker, tedavi altına alındı. Yapılan tahlillerde askerlerde kuş gribine rastlanılmadı.

Tıp Fakültesi Hastanesi Klinik Bakteri Enfeksiyon Servisi yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece hastaneye getirilen 2 askerde yüksek ateş ve gribal enfeksiyon tespit edildi. Tedavi altına alınan askerlere, tavuk yediklerini belirtmeleri üzerine kuş gribine karşı tahlil yapıldı. Sonuçlar negatif çıktı. Servis yetkilileri, tavuk yedikten sonra rahatsızlandıklarını söylemeleri üzerine askerlerin birliklerinden hastaneye getirildiğini ancak, askerlerde kuş gribine rastlanmadığını bildirdi. Askerler, kontrol amacıyla bir süre daha hastanede tutulacak.

YOZGAT

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi Altılızaim Geçidi Köyü'nden sonra Sorgun ilçe merkezinde ölü olarak bulunan iki kanatlının tahlil sonuçları da pozitif çıktı ve kanatlıların itlaf çalışmalarına başlandı.
 
Yozgat ve bağlı 13 İlçesinde kurulan “Kuş Gribi Kriz Merkezleri”nin koordinasyonundan sorumlu Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sorgun İlçesi'nde telef olan bir serçe ve tavuktan alınan numunelerin İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Merkezi'ne tahlil için gönderildiğini hatırlattı. Sevgili, “Numunelerin laboratuvar sonuçları elimize ulaştı ve her iki kanatlıda da kuş gribi virüsüne rastlanıldı” dedi.

Haberin Devamı

İki kanatlının laboratuvar sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte Sorgun'da Belediye tarafından anonslar yapılarak, halkın evlerinde bulunan kanatlıları kümeslerinden çıkartmamaları ve gelen görevlilere teslim etmeleri istendi. Belediye tarafından yapılan araç ve personel desteği ile İlçe Tarım Müdürlüğü 8 ayrı ekip oluşturarak, mahallelerde gezip kümeslerdeki kanatlıları topladı.

Vali Yardımcısı Sevgili, Sorgun ilçe merkezinde şu ana kadar 6 bin civarında kanatlının toplanarak, itlaf edildiğini bildirdi. Sevgili, ”Ekiplerimiz tarafından toplanan kanatlılar, şehir dışında oluşturduğumuz karantina bölgesine götürülerek gaz dolabına konularak itlaf ediliyor, daha sonra da açılan ve içerisi kireçlenen çukurlara atılıp, üzerleri tekrar kireçlenerek, toprakla kapatılıyor” diye konuştu.
  
“İL GENELİNDE 11 BİN KANATLI İTLAF EDİLDİ”
  
Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinin dışında diğer yerleşim birimlerinden de kanatlı ölümleriyle ilgili ihbar telefonları aldıklarını söyledi. Sevgili, bugüne kadar il genelinde itlaf edilen kanatlı sayısının 11 bin civarında olduğunu ifade etti.
 
“KRİZ MERKEZLERİ ÇALIŞIYOR”

  
Yozgat Merkez ve 13 İlçede kriz merkezlerinin oluşturulduğunu ve ekiplerin 24 saat görev yaptıklarını vurgulayan Sevgili, daha sonra şu bilgileri verdi: “Kriz merkezlerimiz gelen ihbarları değerlendiriyor ve ekiplerimiz ölen kanatlılardan numuneler alıp, İzmir Bornova Veterinerlik Araştırma Merkezi Laboratuarına gönderiyor. Kanatlı ölümünün yaşandığı kümes ve çevresi karantina altına alınıyor, sonuçların gelmesi bekleniyor. Eğer sonuçlar pozitif gelirse yerleşim alanındaki tüm kanatlılar toplanıp, itlaf ediliyor. Şu ana kadar Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerimizden gönderilen numunelerin sonuçları pozitif geldi. Onun dışındaki yerleşim yerlerimizden gönderilen numunelerde bir şey yok.”
  
“İNSANLARDA GÖRÜLMEDİ”

  
Vali Yardımcısı Sevgili, Yozgat'ın iki İlçesi'nde kanatlılarda görülen kuş gribiyle ilgili insanlarda herhangi bir belirtinin bulunmadığını kaydetti. Sevgili, “Vatandaşlarımız yapılan uyarıları dikkate alıyorlar, hasta veya ölen kanatlılardan uzak duruyorlar. Bu da virüsün insanlara bulaşmasını önlüyor. Şüpheli olarak üniversite hastanelerine gönderilen bazı vatandaşlarımızın da kuş gribi olmadığı açıklandı” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!