Yüksek topuk boykotu

Güncelleme Tarihi:

Yüksek topuk boykotu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 12:51

Modaya yön veren İngiliz tasarımcı Alexander McQueen’in yarattığı 30 cm’lik topuklu ayakkabıları giymeyi reddeden mankenler isyan etti.

Haberin Devamı

Mankenlerin topuklu kazaları / Foto Galeri

 

Abbey Lee Kershaw / Foto Galeri

 

Natasha Poly / Foto Galeri

 

Sasha Pivovarova / Foto Galeri

 

Victoria Beckham'ı hasta eden koleksiyon / Foto Galeri

 

İngiliz tasarımcı Alexander McQueen’in Paris’te tanıttığı son koleksiyonunda yer alan 30 santimetre topuğa sahip “armadillo” isimli ayakkabılar, moda dünyasında büyük olay yarattı. Ancak moda eleştirmenlerinden olumlu yorum alan bu sıradışı devasa topuklar, yere düşmekten korkan mankenlerin boykotu ile karşı karşıya. Podyumların aranan isimlerinden süpermodeller Abbey Lee Kershaw (22), Natasha Poly (25) ve Sasha Pivovarova (25) “gökdelen” topuklarla yürümek çok zor olduğu için artık tasarımcının şovlarında görev almayacaklarını açıkladı.

İŞ GÜVENLİĞİ YOK

Bir ay önce böyle bir karar aldıklarını söyleyen mankenler, armadillo’ların iş güvenliğini tehlikeye attığını ve bunun gerersiz bir risk olduğunu öne sürüyor. Avustralyalı model Kershaw, “O topuklularla podyumun sonuna yaklaştığımda artık yalnızca bebek adımları atabiliyordum” diye konuştu. Kershaw, 2009 sohbahar / kış sezonunda da yüksek topuklu bir başka ayakkabı yüzünden bileğini burktuğu için çalışamamıştı.

 

 

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

  

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!