Yüksek Seçim Kurulu (YSK), SEÇSİS'i vatandaş erişimine kapattı

Güncelleme Tarihi:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), SEÇSİSi vatandaş erişimine kapattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 20:30

Yüksek Seçim Kurulu, Sandık sonuç paylaşım sistemini (SEÇSİS) vatandaş erişimine kapattı. YSK'daki CHP Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, SEÇSİS'in vatandaşa kapatılmasının "rutin bir uygulama" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SEÇSİS'in 30 Mart yerel seçimlerinde de, 7 Haziran genel seçimlerinde de yine vatandaş erişimine kapatıldığını hatırlatan Yakupoğlu, partilere veri akışının ise devam ettiğini söyledi. 

Yakupoğlu, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "SEÇSİS, vatandaş erişimine kapatıldı. Partilere veri akışı ise devam ediyor. Bu rutin bir uygulama. Sonuçların yüzde 100'ü girilmeden de vatandaş erişimine açılmayacak. Bunun amacı da, dışardan SEÇSİS'e müdahale olmasını engellemek. Düşünün, bir bilgisayar korsanı da sandık sonucuna bakmak için girip, tüm sisteme müdahale edebilir. Amaç, böyle bir olası müdahalenin önüne geçmek" dedi. 

SANDIK SONUÇLARINI BURADAN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

YSK'nın vatandaşa kapattığı sandık sonuçlarını ise, e-parti adresinden kontrol edebilirsiniz. Elektrik Demokrasi Partisi Lideri Emrehan Halıcı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, YSK verilerinin e-parti ile de paylaşıldığını, vatandaşların sandık sonuçlarını e-parti adresinden görebileceğini söyledi. E-parti tarafından yapılan açıklamada da, "Elektronik Demokrasi Partisi olarak geliştirdiğimiz e-Sandık uygulamasını kullanarak, dilediğiniz her sandığın YSK tarafından açıklanan sonucunu inceleyebilirsiniz.Sandık başlarındaki parti görevlilerini ve yurttaşlarımızı sandık sonuçlarını not etmeye ya da fotoğrafını çekmeye, daha sonra e-sandık uygulamasını kullanarak YSK sonuçlarıyla karşılaştırmaya çağırıyoruz" denildi. 

Haberin Devamı

İŞTE O ADRES:

Sandık sonuçlarını görebileceğiniz elektronik partinin internet adresi şöyle;

https://www.eparti.org/#/sandik-sonuc/


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!