Yücel Aşkın Ankara'ya geçti

Güncelleme Tarihi:

Yücel Aşkın Ankaraya geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 19:20

Haberin Devamı

İstanbul'dan uçakla Ankara'ya gelen Aşkın, Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Aşkın, bir gazetecinin “Bayramınız nasıl geçiyor?” sorusu üzerine, “İyi geçiyor. Van'dan biraz uzaklaşınca iyi geldi. Hava değişikliğine ihtiyacım vardı” dedi.

İstanbul'da akrabalarını ve bazı dostlarını ziyaret ettiğini belirten Aşkın, İstanbul'da, YÖK Başkanı'nı ziyaret edip etmediği yönündeki soru üzerine, “Hayır, etmedim. Çünkü herkes izinde. Resmi bir ziyaret yapmadım” dedi.

Aşkın, bir başka soru üzerine, bayramdan sonra Ankara'ya tekrar geleceğini, ayrıca İstanbul'a da gideceğini belirterek, buralarda çeşitli ziyaretlerde bulunacağını kaydetti.

Bir gazetecinin, “Burada sağlık kontrolünden geçecek misiniz?” sorusuna Aşkın, “Özel bir kontrol değil, ama bazı rutin analizlerim var, onları yaptıracağım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret edip etmeyeceğinin sorulması üzerine de Aşkın, şunları söyledi:
“Hayır. Resmi bir görüşmem olmayacak. Dediğim gibi, dinlenmeye geldim. Sağlığımı toparlamam lazım. Hem fiziki açıdan, hem psikolojik açıdan çok yorucu ve trajik olaylar yaşadık. Onun için resmi bir programım yok. Bayram sonuna kadar Ankara'dayım. Bayramdan sonra Van'a döneceğim. Ayın 19'unda tekrar duruşmam var. O duruşma sonrası Ankara'ya bu sefer iş ve ziyaretler için geleceğim. Teşekkür edeceğim çok sayıda basın mensubu, siyasi partiler var, YÖK, Üniversitelerarası Kurul gibi yerler var, başka destek olan kuruluşlar var. Onları sırayla ziyaret etmek istiyorum.”

Aşkın, “Moraliniz nasıl?” sorusuna ise “İyi. Toparlanıyorum, ama zamana ihtiyacım var. Sadece özgürlüğün kısıtlanması anlamında değil, trajik olaylar yaşadık. Bir dostumuzu kaybettik, çok yakın mesafede birçok şeyi paylaştığımız... O benim için çok acı verici oldu. Bunlar kolaylıkla insanın aklından silinebilecek şeyler değil. Biraz zamana ihtiyacım var” karşılığını verdi.

“ÖNCE YÖK'Ü ZİYARET EDECEĞİM”

Aşkın, bir başka soru üzerine Ankara'daki ziyaret takviminin şu anda belli olmadığını söyledi.
Ankara'da, YÖK'ü de ziyaret edeceğini belirten Aşkın, “Önce orayı ziyaret edeceğim. Çünkü YÖK'ün inceleme yapması gereken görevsizlik kararı verilmiş dosyalar var. Onlarla ilgili çalışmanın başlatılması lazım ki bir an evvel kamuoyu ne olup bittiğini net öğrensin” dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, “Bir anlamda YÖK'e ifade vereceksiniz değil mi?” sorusuna Aşkın, şu yanıtı verdi:
“Gayet tabii, orası soruşturma açacak. Onun sonuçları Danıştay'a gidecek. Danıştay da onaylarsa geçerlilik kazanacak. Yoksa yargının önüne tekrar çıkacağız.

Belki bazı şeyler basına yanlış aktarıldı veya öyle anlaşıldı. Yani bir takım soruşturmaların veya savcılık kanalıyla bazı dosyaların YÖK'e gönderilmesi sadece YÖK'ün karar vermesiyle sonlanmıyor. Orada alınan kararlar Danıştay'a gidiyor. İşin bir de o safhası var. Mesela tarihi eserlerle ilgili beraat kararı verdiler Van'da, ilk celsede. O, temyiz edildi, Yargıtay'a geldi. Yargıtay da aynı doğrultuda karar verirse süreç bitmiş olacak. Öteki de Danıştay ve YÖK arasında olan bir şey. Yani her halükarda yargıyla sonuçlanacak bir iş. Bunların bitmesini ben de arzu ediyorum. Onun için YÖK ile görüşeceğiz.”

Haberin Devamı

Yücel Aşkın, Ankara'da bayram süresince kayınvalidesinin evinde dinleneceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!