Yüce Divan oylamasında taktik savaşları

Güncelleme Tarihi:

Yüce Divan oylamasında taktik savaşları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 14:20

TBMM'de dört bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi konusundaki tarihi oylama öncesinde, partiler arasında taktik savaşları yaşanıyor.

Haberin Devamı

Yüce Divan oylamasında taktik savaşları
MHP gizli yapılacak Yüce Divan oylamasında AK Partililerin oylarını belli etmelerini engellemek için de harekete geçti. MHP, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, oy veren vekillerin, oylarını belli etmemeleri için "fiziki ve teknik takip" istedi. MHP, eski Bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmeler sırasında, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda önergelerle de bastıracak.

BAHÇELİ DE "OSMANİYE MİLLETVEKİLİ' OLARAK ÖNERGE VERDİ

Yüce Divan oylamasında taktik savaşları
MHP'de Genel Başkanı Devlet Bahçeli dahil tüm vekiller, sözkonusu dört bakan hakkında, birer önerge verecekler. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sayın Genel Başkanımız da Osmaniye Milletvekili olarak, dört eski Bakan'ın her biri için birer önerge verdi. Tüm vekillerimiz, vekil olmaktan gelen haklarını kullanarak, eski bakanlar hakkında önergelerini hazırladılar. MHP Bu konuyu çok önemsiyor. Önemsediği için de elindeki tüm imkanları sonuna kadar kullanıyorr" dedi.

Yüce Divan oylamasında taktik savaşları
Yüce Divan oylamasında taktik savaşları


MHP'nin oylamaya "tam kadro" katılacağını da söyleyen Vural, sadece rahatsızlanan Enver Erdem'in Meclis'e gelemeyeceğini söyledi. MHP'nin 51 vekili var. Enver Erdem hariç, 50 vekil her bir eski bakan için birer önerge vereceğinden, MHP'nin önerge sayısı 200 olacak.

CHP VE HDP İLE TOPLAM 212 ÖNERGE!

Haberin Devamı

CHP ve HDP Grupları adına da her Bakan için toplamda 4 önerge verilince muhalefetin vereceği toplam önerge sayısı 212 olacak.

MHP "FİZİKİ VE TEKNİK TAKİP" İSTEDİ

CHP VE MHP, oylamada AK Partili vekillerin oylarını belli etmelerini engellemek için de harekete geçti. CHP'li Mahmut Tanal'ın oy verme kabinlerinde fotoğraf çekilmesinin önlenmesi için Meclis Başkanlığı'na başvuru yaptı. MHP de, vekillerin oylama sırasında, oylarını belli etmemeleri için "fiziki ve teknik takibe alınmalarını" istedi. MHP, beyaz, kırmızı ve yeşil olmak üzere üç renkte verilecek ve oylamada kullanılacak pulların oylama sonrasında iade edilmesi ve hangisinin kullanıldığının anlaşılamaması için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e dilekçe verdi.

MHP'Lİ VURAL; DAVUTOĞLU DA, CEMİL ÇİÇEK DE KAÇTI

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de yapılacak tarihi oylamaya, ne Başbakan Ahmet Davutoğlu, ne de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılmayacağına vurgu yaptı. Vural, "Davutoğlu da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek de oylamaya katılmıyorlar. İkisi de oy kullanmamak için kaçtı" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, resmi ziyaret için İngiltere'de. TBMM Başkanı Çiçek de, İslam Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı için İstanbul'da. Toplantı sabah 10'da Hilton otelinde gerçekleşti. TBMM Genel Kurulu'na , AK Partili Meclis Başkan vekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlık edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!