YSK'dan TRT kararı

Güncelleme Tarihi:

YSKdan TRT kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 12:13

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) dört siyasi partinin ortak dilekçesini kabul etti ve 16 Nisan referandumu nedeniyle radyo ve televizyonda konuşma hakkı olan partilerin AK Parti, CHP, HDP ve MHP olduğuna karar verdikten sonra konuşma gün ve saatlerini de 1 gün önce kura çekerek belirledi. Dört siyasi parti TRT’deki konuşmaların 9-15 Nisan tarihlerinde yapacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, TRT’de konuşma hakkını kullanmayacağını YSK’ya bildirdi. 2007 referandumunda siyasi parti temsilcilerinin ardından bu hakkının birini kullanan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2010 referandumunda Erdoğan gibi konuşma yapmamayı tercih etmişti. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, radyo ve televizyonda konuşma hakkını kullanabilecek siyasi partiler TBMM’de grubu bulunan AK Parti, CHP, HDP ve MHP olarak sıralandı. 

Bu siyasi partilerin temsilcileri bugün YSK’ya ortak dilekçe vererek, kuranın da bir gün önce çekilmesini istediler. YSK da talebi kabul etti ve kuralar bugün çekildi.

YSK’da çekilen kuraya göre 10 Nisan Pazartesi günü CHP ve MHP, 11 Nisan Salı günü HDP ve AK Parti, 12 Nisan Çarşamba günü MHP ve CHP, 13 Nisan Perşembe günü AK Parti ve HDP, son konuşmayı da 14 Nisan Cuma günü AK Parti yapacak.

Haberin Devamı

YSKdan TRT kararı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!