YSK'dan deprem yaratan kararlar

Güncelleme Tarihi:

YSKdan deprem yaratan kararlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2007 13:49

YSK, Anavatan, SP ve DTP'nin seçim planlarını alt üst eden şok kararlar aldı...

YSKdan deprem yaratan kararlar
Yüksek Seçim Kurulu,  milletvekili aday listeleriyle ilgili önemli kararlar aldı.
YSK'nın ilk şok kararı sağda birleşmeyi başaramayınca DP listesinden seçimlere girmeye hazırlanan Anavatanlıları ilgilendiriyor.
YSK, kendisine verilen ilk listede Anavatan'dan aday gösterilenlerin DP'nin listesinden seçime giremeyeceğine karar verdi. YSK Başkanı Muammer Aydın, Anavatanlıların partilerinden istifa etseler bile aday olamayacaklarını söyledi.

ESKİ DEPLİLERE RET
YSK ayrıca eski DEP'liler Orhan Doğan ve Selim Sadak'ın da aday olamayacağını duyurdu. Doğan ve Sadak'ın hüküm giydikleri için seçilme yasaklarının devam ettiği bildirildi.
Haberin Devamı

Eski DEP milletvekilleri ise, karara AİHM’de itiraz edeceklerini söyledi. Orhan Doğan, YSK’nın verdiği kararı “siyasi, devletin Kürt sorununa bakışının dışa vurumu” olarak değerlendirirken, “Yargı tümden siyasallaştı” dedi. Doğan, YSK kararlarına itiraz edilemediği ve iç hukuk yolları tükendiği için AİHM’e itiraz edeceklerini söyledi. Orhan Doğan, AİHM’e açacakları davadan “çok kısa süre içinde olumlu yanıt” alacaklarını düşündüklerini dile getirdi.

ERBAKAN'A DA KÖTÜ HABER
YSK, Eski Refah Partisi Başkanı Necmettin Erbakan'ın adaylığıyla ilgili de karar verdi. YSK, Erbakan'ın da siyasi yasağının devam ettiği belirtilerek aday olamayacağı vurguladı.

BUCAK VE KAYA OLABİLİR
YSK Başkanı Aydın, hakklarında yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke bulunan AKP adıyı Cemal Kaya ile DP adayı Sedat Bucak'ın aday olmasında bir sakınca görülmediğini de duyurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!