YSK: Seçime hazırız

Güncelleme Tarihi:

YSK: Seçime hazırız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 21:47

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, oy pusulaları, çıkmayan boyalar gibi seçim araçlarının illere gönderildiğini belirterek, “seçime hazırız” dedi. Siyasi partilerin TRT’de yapacakları seçim propaganda konuşmaları için kura çekildi.

Siyasi partilerin radyo ve televizyonlarda yapacakları seçim propaganda konuşmaları için kura çekimi, YSK binasında yapıldı. YSK Başkanı Aydın ile birlikte 11 üyenin de katıldığı kura çekiminde siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu. Muammer Aydın, seçim araç ve gereçlerini illere gönderdiklerini söyledi. Oy pusulaları ve çıkmayan boyaların da illere ulaştırıldığını belirten Aydın, “seçime hazırız” dedi. Aydın, seçimlere 10 gün kala Başbakan, Bakan ve milletvekillerinin makam araçları gibi resmi daire araç ve gereçlerini kullanamayacaklarını hatırlattı.

Özel televizyonların bazı siyasi parti temsilcilerini programlara konuk olarak çağırmasıyle ilgili bir soru üzerine Aydın, programlara tüm adayların çağrılması gerektiğini aksi halde seçim yasağı ihlali yapılmış olacağını söyledi. Aydın bir başka soru üzerine de kamuoyu yoklamaları ve seçim anketi yayınlamanın son 24 saate kadar serbest olduğunu ancak, anket ve kamuoyu yoklamasının hangi firma tarafından yapıldığı, kim tarafından finanse edildiği ile kaç denek üzerinde yapıldığı gibi konuların belirtilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İLK KONUŞMAYI ATP YAPACAK

Muammer Aydın, her partiye 10’ar dakikalık konuşma süresi tanıdıklarını belirtirken, ana muhalefet ve iktidar partisinin ilk ve son gün arasında ek sürelerini görüntülü olarak kullanacaklarını ve sıralamayı kendi aralarında kararlaştırdıklarını söyledi. Buna göre CHP 40, AKP 50 dakikalık propaganda konuşması yapacak.

15 Temmuz saat 18.15’te başlayıp 21.07’de bitecek olan ilk gün konuşması Aydınlık Türkiye Partisi ile başlayacak ve İşçi Partisi ile son bulacak. 14 siyasi partinin ilk gün konuşma sıraları şöyle: ATP, TKP, HYP, EMEP, DP, GP, LDP, CHP, AKP, MHP, SP, ÖDP, BTP, İP.

21 Temmuz 2007’de yapılacak ikinci konuşmalar saat 15.27’de başlayacak ve saat 18.00’de sona erecek. Siyasi partilerin ikinci gün için propaganda sıralamaları ise şöyle: ÖDP, TKP, EMEP, GP, LDP, CHP, AKP, DP, ATP, İP, BTP, MHP, HYP, SP.

AKP'nin arada yapacağı görüntülü propaganda konuşmasının ilki 17 Temmuz 2007 saat 21.30’da yayınlanacak. AKP, diğer konuşmaları 18 ve 19 Temmuz 2007’de yaparken, CHP 20 Temmuz 2007 saat 21.10’da ek süre hakkını kullanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!