‘YSK şaibeleri teyit etti’

Güncelleme Tarihi:

‘YSK şaibeleri teyit etti’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2019 08:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) gerekçeli kararını tartışmasız şekilde doğru ve isabetli bulduklarını belirterek, “YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada özetle şunları kaydetti: “YSK, kararının gerekçelerini açıklamıştır. MHP, YSK’nın gerekçeli kararını tartışmasız şekilde doğru ve isabetli bulmaktır. Bilinmelidir ki, seçim hukuku özü itibariyle bir şekil hukukudur. Bu nedenle kanun hükümlerine uygun davranmak esastır, herkes için bağlayıcıdır. Seçimle ilgili kurulların teşkilinde kanunun amir hükümlerine bağlılık seçim hukukunun temeli ve vazgeçilmez ilkelerindendir. YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır. 31 Mart seçimlerinin sonuçlarına müessir ölçüde etki edecek hukuksuzluk ve sandık usulsüzlüklerinden dolayı YSK’nın 6 Mayıs 2019 tarihli seçim iptal kararının ne kadar gerçekçi ve vicdanları rahatlatan bir karar olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Haberin Devamı

MHP, 23 Haziran günü İstanbul’da bekanın, umudun, huzurun, kardeşliğin, sağduyunun kazanacağına inanmaktadır. İstanbul ehline emanet edilecektir. Kaldı ki gayemiz, gayretimiz kesinlikle budur.

16 İL BAŞKANIYLA TOPLANTI

MHP Lideri, İstanbul’da 130 bin üzerinde hemşerisi yaşayan 16 ilin başkanıyla, dün parti genel merkezinde bir araya geldi. Bahçeli, çoğunluğunu Doğu illerinin oluşturduğu il başkanlarından, İstanbul’daki seçmenlerle “yüz yüze iletişim kurmalarını” istedi. “Kürt kökenli yurttaşların özellikle PKK ve HDP’den ayrı tutulması gerektiğini” vurgulayan Bahçeli’nin, “Kürt kökenli kardeşlerimize ulaşın ve istismarlarına izin vermeyin. Biz kardeşiz. Hep böyleydik, böyle olacağız. Kardeş kavgasından yana değiliz. Tarihi sorumluluğumuz var. ‘Hemşeri Hareketi’ memleketimizin birlik ve beraberliği için seferber olmuştur” dediği öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!