Yozgat'ta selin faturası: 6 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yozgatta selin faturası: 6 ölü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2006 13:10

Yozgat'ta son 20 yılın en büyük yağışı meydana gelirken, faturası da ağır oldu. Dün akşam üzeri yaklaşık bir saat süren sağanak yağmurun yolaçtığı sel sularına kapılan 8 tarım işçisi kendi çabalarıyla kurtulurken, 3 yaşındaki Emirhan Bayhan boğuldu. Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda takla atan servis minibüsünde ise 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

İl genelinde dün saat 16.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık bir saatte metrekareye 54 kilogram yağışın düştüğü Yozgat'ta yaşam felç oldu. İl merkezinde ev ve iş yerlerini sel suları basarken, onlarca araç su göleti içinde kaldı. Sel sularının taşıdığı kum yığınlarına saplanan otomobiller, trafiğin tıkanmasına neden oldu. Bu arada Tekel Pazarlama Başmüdürlüğü'nün sigara deposunu da su basması sonucu ilk belirlemelere göre 150 bin YTL maddi zarar meydana geldi.

Boğazlıyan İlçesi Başhoroz Köyü'nde tarım işçilerinin kaldığı ve içerisinde 9 kişilik ailenin bulunduğu çadır sel suları ile sürüklenmeye başladı. 9 kişilik aileden 8’i kendi çabaları ile kurtulurken, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi nüfusuna kayıtlı bulunan ve Adana'dan Yozgat’a gelen ailenin 3 yaşındaki çocukları Emirhan Bayhan boğularak can verdi.

MİNİBÜS ŞANAMPOLE YUVARLANDI: 5 ÖLÜ

Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde OOSB) faaliyet gösteren Garanti Tekstil firmasında çalışan işçileri Sorgun İlçesi'e götüren Ahmet Babaarslan yönetimindeki 06 DG 237 plakalı servis minibüsü, dün saat 18.00 sıralarında Muslubelen yokuşundan inerken Köçekkömü Köyü Mevkii'nde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontroldan çıktı. Sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği minibüs, şarampole yuvarlanarak takla attı. Kazada şoför Ahmet Babaarslan (34) ve Murat Kılıç (22) olay yerinde, İbrahim Çetin (23), Ertuğrul Kaplan (33), Cengiz Alan (22) kaldırıldıkları Yozgat Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 15 yaralının tedavileri ise sürüyor.

20 YILIN EN FAZLA YAĞIŞI

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başel, son 20 yılın en şiddetli yağışı karşısında sorunlar yaşadıklarını söyledi. Başkan Başel şöyle dedi: “Meteoroloji'den aldığımız bilgiye göre, son 20 yılın en şiddetli yağışını gördük ve metrekareye 54 kilogram yağış düştüğünü öğrendik. Şehir merkezinde su baskınlarının olması nedeniyle ekiplerimiz gece boyunca çalıştı. Şu anda da çalışmalar devam ediyor. Su basan ev ve iş yerlerini temizliyoruz. Su baskınlarının bu kadar çok olmasının nedeni, şehir merkezinde devam eden doğalgaz çalışması. Çünkü doğalgaz hattı döşemek için açılan çukurlardaki kum ve çakıllar bizim kaanlizasyon şebekebimizi tıkadı. Bunun için yüksek bölgelerden gelen sular şehir merkezinde toplandı. Şehir merkezinde doğalgaz çalışması olmasaydı, bu şekilde bir taşkınlık yaşanmazdı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!