Yönetmelik çıkmadan hız yapan cezalandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Yönetmelik çıkmadan hız yapan cezalandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 10:09

TBMM’den geçen yasada bölünmüş yollarda (duble yol) hız sınırı yönetmelikle belirlenecek. Yasada 110 kilometreye kadar hız yapılması belirtilmesine rağmen, hızın üst sınırı Karayolları ve Emniyet tarafından ortaklaşa belirlenecek.

Haberin Devamı

Saygı ÖZTÜRK yazıyor
hurriyet.com.tr

Karayolları Genel Müdürlüğü Yasası’nda yapılan değişiklikle bölünmüş yollarda (duble yol) otomobillerin hız sınırı yönetmelikle belirlenecek. Yeni yönetmelik çıkarılıncaya kadar mevcut hız sınırının geçerli olduğunu belirten yetkililer, “Duble yolda 99’un üzerinde hız yapan sürücüye trafik cezası uygulanır” uyarısında bulundular.

YOLLARIN DURUMUNA GÖRE

Yeni yasada duble yollada hız sınırının saatte 110 kilometre olarak belirtilmesine rağmen, bunun bağlayıcı olmadığını belirten yetkililer şunları söylediler:

“Yasada belirtilen 110 kilometre üst sınırdır. Hızın ne kadar olabileceği yönetmelikle belirlenecek. Bazı yollarda 110 kilometre hız yapılmasına izin verilirken, bazılarında ise hız sınırı daha düşük tutulacak. Bu durum işaret levhalarında da gösterilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü hız sınırını belirlemeye yetkilidir.”
Hız yapana ceza uygulanır

Araçların hız sınırının teknik bir konu olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, hangi yollarda kaç kilometre hızla gidileceğine Karayolları Genel Müdürlüğü’nün karar vereceğini ve bunu da çıkarılacak yönetmelikle belirleyeceğini söylediler.

Yetkililer, yeni yönetmelik yürürlüğe girmeden hız sınırında da bir değişiklik olmayacağı uyarısında bulundular. Bölünmüş yollarda tolerans sınırıyla birlikte 99 kilometre hız yapılabiliyor. Yetkililer, hız sınırının yolların durumuna göre belirleneceğini, yönetmelik çıkmadan hız yapanlara para cezasının uygulanacağını bildirdiler.

TRAFİK YASASI DA DEĞİŞİYOR

Karayolları Yasası’ndan sonra Trafik Yasası’nda da köklü değişiklik öngören tasarı hazırlandı. Avrupa Birliği normlarına göre düzenlemeler getirilmek istendiğini kaydeden yetkililer, tasarının bu yıl içinde yasalaşmasının hedeflendiğini, bir çok eksikliğin yeni düzenlemeyle ortadan kaldırılacağını söylediler.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!