Yolun yarısı denize uçtu

Güncelleme Tarihi:

Yolun yarısı denize uçtu
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2011 12:14

ORDU’nun Perşembe İlçesi’ne bağlı Yeniköy’de dün öğle saatlerinde, aşırı yağış yüzünden meydana gelen heyelanda, içinde 2 kişinin bulunduğu iki katlı ev yaklaşık 500 metre sürüklenerek çöktü. Toprak altında kalan 2 kişiye ise henüz ulaşılamadı. Çevre illerden de gelen takviye kuvvetlerle birlikte yapılan arama çalışmaları, toprak kaymasının devam etmesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

Haberin Devamı

ORDU'DA HEYELAN / FOTO GALERÄ°

Ä°ÅžTE HEYELAN ANI / WEB TV

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde sağanak yağış nedeniyle dün meydana gelen heyelanda içinde 2 kişinin bulunduğu iki katlı betonerme bina, yaklaşık 500 metre kaydıktan sonra çökerek toprak altında kaldı. Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, toprak altında kalanların Nazım ve Nezaket Kontaş olduğunu söyledi.

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarını devam ettiren ekiplere takviye olarak 18 kişilik Samsun, Giresun ve Trabzon UMKE ekipleri ile Giresun’dan 5 kişilik AKUT ekipleri katıldı. Ancak bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle ekipler arama-kurtarma çalışmalarına zaman zaman ara vermek zorunda kaldı.

YOLUN YARISI DENİZE UÇTU / WEB TV

HEYELAN 5 FUTBOL SAHASI BÃœYÃœKLÜĞÜNDE     Â

Perşembe Kaymakanı Abdullah Küçük, "İlçemize bağlı Yeniköy Köyü’nde çok büyük bir heyelan meydana geldi. Heyelan neticesinde 1 ev göçük altında kaldı ve şu anda tespit ettiğimiz kadarıyla iki vatandaşımız Nazım Kontaş ve Nezaket Kontaş kayıp durumdalar. Ulaşılamıyor, göçük altında kaldı. Heyelanın büyüklüğü yaklaşık 5 futbol sahası büyüklüğünde. 500 metre uzunluğunda ve 50 ila 70 metre genişliğinde. Malesef büyük bir afete maruz kaldık. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı UMKE ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Bir yandan da göçük devam ediyor. Bu yüzden biz burada evin yanında bulunan 4 evi de boşalttık" dedi.

Heyelanda toprak altında kalan Nazım ve Nezaket Kontaş’ın komşusu olduğunu söyleyen Ahmet Özgün, "Nazım Kontaş ve eşi evdeydi. Camdalardı. ’Dışarı çıkın’ diye bağırdık. ’Çıkamıyoruz’ dediler. Bir gürültü ile ev kaydı" diye konuştu.

Heyelanın meydana geldiği bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bu sabah aynı bölgede yeni bir heyelan yaşandı. Kayan toprağın aynı bölgede kalması ise arama-kurtarma ekiplerinin işlerini daha da güç duruma soktu.

"ORDU-PERÅžEMBE KARAYOLU TRAFÄ°ÄžE KAPANDI"

Öte yandan Ordu-Perşembe Karayolu’nda yaşanan heyelanda, yolun bir şeridi tamamen denize uçtu. Bölgede güvenlik tedbiri alan polis ve jandarma ekipleri hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Çöken yol yüzünden altındaki toprağın tamamen denize aktığı yola dökülen asfalt ise havada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!