Yolumuzu mayınladılar

Güncelleme Tarihi:

Yolumuzu mayınladılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Türkiye'ye AB için davetiye çıkarıldığını söyleyerek, ‘‘Bu yola mayın döşenmesinin ahlaki açıklaması yoktur’’ dedi.

Bahçeli, AB yöneticilerinin çifte standartlı yaklaşım ve oyalama taktiklerini sürdürmesinin ‘dostane ve anlaşılır’ olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, AB Katılım Ortaklığı Belgesi'ne gösterdikleri tepkilerin haklılığının ortaya çıktığını belirterek, ‘‘Türkiye'nin AB'ye girişi için önce davetiye gönderilip, daha sonra bu yolun üzerine mayınlar döşenmeye çalışılmasının hiçbir tutarlı ve ahlaki açıklaması yoktur’’ dedi. Bahçeli, Katılım Ortaklığı Belgesi'nin açıklandığı 8 Kasım'dan bu yana alınan önyargılı ve tek taraflı kararları başka türlü izah etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Bahçeli, dün partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, daha önceki konuşmalarında olduğu gibi AB ile ilişkilere geniş bir yer ayırdı. Bahçeli, AB yöneticilerinin çifte standartlı yaklaşım ve oyalama taktiklerinin sürmesinin ‘dostane ve anlaşılır’ olmadığını söyledi. Bunu, Türkiye'nin kabul etmesinin mümkün olmadığını kaydeden Bahçeli, özetle şöyle dedi:

TAVİZ YOK

Türk milletini az çok tanıyanlar, Türk tarihini az çok bilenler, herhangi bir amaç uğruna ne milli çıkarlarımızdan ne de üniter devlet yapımızdan taviz vermeyeceğimizi çok iyi bilirler.

ALEYHİMİZE UZANTI

Kıbrıs Türk halkının varlığını ve eşitliğini yok farzeden her türlü niyet ve girişim, çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet eder. Bu vazgeçilmez ilkeleri savunmayı, hakkaniyeti ve kalıcı barışı gözetmeyi çözümsüzlük olarak takdim edenlerin, içeride işbirlikçilerinin olması çok üzücü. Türkiye, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olacak. AB yönetimi bu gerçeği kavramalı.

BU NE ÇELİŞKİ

AB, ülkemizden bir yandan yeni ‘Avrupa ordusuna’ asker vermesini, diğer yandan karar sürecinin dışında kalmasını istiyor. Bütün bunlar şüphelerimizi artırıyor. Böyle bir yaklaşımı, bırakınız kabul etmeyi, sıcak yaklaşıp tartışmamız dahi mümkün değil. Unutulmasın ki, NATO'nun imkanlarını kullanmak isteyen bir AB'nin bütün NATO üyelerinin haklarını ve çıkarlarını korumak mecburiyeti var.

HADDİNİZİ BİLİN

Türkiye'yi çeşitli sebeplerle ziyarete gelen yabancı kişi ve heyetlerin diplomatik teamüllere ve nezaket kurallarına uymaları gerektiği tartışma götürmez bir gerçek. Çünkü, hangi sıfatıyla ya da amaçla olursa olsun, ülkemizi ziyaret edenlerin haddini bilmesi, misafir statüsünü kazanmasının asgari şartıdır. Anlaşılan o ki, bu tür kişilere ve heyetlere saygısızlığın ve seviyesizliklerinin hiçbir gerekçe ve sıfat ile örtülemeyeceğinin sık sık hatırlatılması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!