Yolsuzlukla mücadeleyi Uzan'la yapacak

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzlukla mücadeleyi Uzanla yapacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 00:00

Yolsuzlukla mücadele amacıyla dernek kuran, iki kez parti değiştiren Tevfik Diker son olarak Genç Parti'ye genel başkan yardımcısı olarak siyaset dünyasını şaşırttı.

Diker, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk davalarından birisinde yargılanan Uzan Ailesi'nin bir üyesinin kurduğu partiye geçmesini eleştirenlere "Uzan Ailesiyle ilgili soruların muhatabı ben değilim. GP yasal bir parti" yanıtını verdi.

DYP'den iki dönem milletvekili seçilen, daha sonra "Mesudyne" ilacıyla genel başkanını alaya aldığı ANAP'a geçerek Genel Başkan Danışmanlığı yapan Tevfik Diker, son olarak DYP Yüksek Haysiyet Divanı ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapıyordu. Diker DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'e de Çillermatik benzetmesiyle eleştiri yöneltmişti.

Önceki gün aniden DYP'den istifa ederek Cem Uzan'ın Genel Başkanlığını sürdürdüğü Genç Parti'nin Siyasi İşler ve Koordinasyondan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını üstlenen Diker, 2000 yılında Yolsuzlukla Mücadele Derneği'ni kurmuştu.GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın daveti üzerine bu partinin Genel Başkan Yardımcılığı'nı kabul ettiğini bildiren Diker, şunları söyledi:

"DYP Genel Başkanı'nın dokunulmazlığının kaldırılması talebini içeren dosya TBMM Başkanlığı'nda. Düne kadar DYP Yüksek Haysiyet Divanı üyesi olan bana, kimse çıkıp da sormadı. Ama, şimdi Genç Parti Genel Başkan Yardımcısı oldum, bazı şeyler soruluyor. Sayın Cem Uzan'la ilgili devletin, yargının, polisin, jandarmanın bir meselesi varsa, kendisi şu anda Ankara'da, Genç Parti Genel Merkezi'nde. Elini kolunu sallayarak geziyor. İddia deniyorsa; bugün Başbakan Tayyip Erdoğan, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar hakkında da bir sürü iddia var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!