'Yolsuzluk olsaydı hizmet gelmezdi'

Güncelleme Tarihi:

Yolsuzluk olsaydı hizmet gelmezdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 00:38

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “3.5 milyar dolarlık mal varlığı var” iddiasına sert tepki göstererek, “İspatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bu ülkede bu hizmetler yapılmışsa o yolsuzluklar yapılmadığı içindir” dedi. Erdoğan, Kahramankazan’ın Ahi köyünde düzenlenen ‘Çiftçi İftarı’nda özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İSPATLAMAZSANIZ ALÇAKSINIZ
“Çıkmış mesela bana kendisinin Grup Başkanvekili midir ne karın ağrısı 3.5 milyar dolar benim mal varlığım varmış. Utanmadan, sıkılmadan çıkıyor Genel Başkan denilen bu kişi o da diyor ki ‘namusluyum ben’ diyor. Ya sen bunu bugüne kadar çok söyledin. Biz sana bu dediklerinin böyle olmadığını mahkeme kararlarıyla her şeyle çok ispat ettik. Şimdi bak Kahramankazan’dan sesleniyorum. Ey Kılıçdaroğlu, senin bu adamının yaptığı açıklamayı ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir malımız, varlığımız olmuş olsaydı Türkiye’de bu hizmetleri kimse göremezdi. Eğer bu ülkede bu hizmetler yapılmışsa, ta Ahi Köyü’ne kadar bu asfaltlar gelebiliyorsa bunlar o yolsuzluklarla gelmedi. O yolsuzluklar yapılmadığı için geldi.

KILI KIRK YARARAK YAPTIK
Ey Kılıçdaroğlu 260 bin derslik yapıldı 15 senede bu ülkede. Üniversitelerimiz sayısı 75’ten 184’e çıktıysa bizim bu kılı kırk yararak attığımız adımlarla yapıldı. 25 havalimanı 55’e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu. 79 senede Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken biz şu 15 senede 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Eline diline dursun ya. Bu yollardan gidip geliyorsun, görmüyor musun? Bu havaalanlarından uçuyorsun, gidip geliyorsun, görmüyor musun? THY dünyanı ilk yedisi içinde. Buralara durup dururken gelmedik. Öyle kasasında 3 milyar dolar parası olacak, bu yatırımlar da yapılacak. Böyle şey olur mu?

SÜREKLİ İFTİRA ATSINLAR
Ulaşımdan öte İstanbul’da Marmaray’ı yaptık. Denizin altından Asya’yı Avrupa’ya bağladık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık, dünyanın ilkleri arasında. Kılıçdaroğlu, senin hafsalan almaz bunları. O ağzı olup konuşana söyle de haddini bilsin. Müddei hukukta tabirdir, kuraldır iddiasını ispatla mükelleftir. İddiasını ispat edemiyorsa o dönüp dolaşıp bumerang gibi onu vurur.

İSTANBUL-BURSA 1 SAAT 15 DAKİKA
İzmir Otoyolu Körfez’de Osmangazi Köprüsü’nü yaptık. Şu anda İstanbul-Bursa 1 saat 15 dakikaya düştü. Bittiği zaman İstanbul-İzmir arası 2 saat 45 dakikaya düşüyor. Biz çalışıyoruz. Bu millete aşkımız, sevdamız var. Yapacağımız çok iş var bu ülkede. Bunların yapacağı iş de şu iftira, sürekli iftira atsınlar. İftira at tutmazsa iz bırakır ama tutmayacak. Milletimiz bizim kim olduğumuzu gayet iyi biliyor. Onun için biz de daha çok çalışıyoruz, daha çok çalışacağız.”

Yolsuzluk olsaydı hizmet gelmezdi

BEŞTEPE'DE KADİR GECESİ:Kadir Gecesi dolayısıyla önceki akşam Cumhurbaşkanlığı’ndaki Beştepe Millet Camisi’nde özel bir program düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı, Kanal D’de canlı yayınlanan programda, Mısır’dan gelen hafız Memduh İbrahim Amir, hafız Adem Kemaneci, Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien, Boşnak hafız Senad Podojak Kur’an-ı Kerim okudu. Sahurunu Millet Camisi’nde yapmak isteyenler için yemek verildi. 

BAKMADAN GEÇME!