Yollara tonlarca yağ döküldü, trafik felç oldu

Güncelleme Tarihi:

Yollara tonlarca yağ döküldü, trafik felç oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 23:18

TEM otoyolunda, Hereke Nuh Çimento mevkiinden meydana gelen trafik kazasının ardından yola dökülen tonlarca yağ trafiği kilitledi. Aynı zamanda D 100'de akan yağ nedeniyle kilometrelerce kuyruklar oluştu.

Yaklaşık 30 kilometrelik bir araç kuyruğuna neden olan trafik kazası, Kocaeli'nin Hereke Beldesi'nde meydana geldi. TEM Otoyolu'nda, İstanbul'dan İzmit istikametine doğru seyir halinde olan Özgür Makar yönetimindeki 34 TA 9616 plakalı TIR, önünde seyreden Nuri Gözen yönetimindeki 06 GRP 89 plakalı, yanık yağ yüklü tanker TIR'a çarptı.

Meydana gelen kazada, yanık yağ yüklü tanker devrilerek gövdesi yırtılınca, tonlarca yanık yağ TEM Otoyolu'na yayıldı. Kazanın TEM ile D-100 Karayolu'nun kesiştiği noktada meydana gelmesi nedeniyle yayılan yağın bir kısmı da D-100 Karayolu'na taştı.

Her iki yolda, trafiğin akışına engel olan yağın yollardan temizlenmesi saatleri aldı. Yollar önce yıkanarak temizlenmek istendi, ancak bunda başarılı olunamayınca yollara kum dökülerek trafiğin açılması sağlandı.

Her iki yolda devam eden Karayolları ekiplerinin temizlik çalışmaları saatlerce sürmesi nedeniyle her iki yolda kilometrelerce kuyruklar oluştu. Kuyruklar, bir ara 30 kilometreyi geçip İstanbul Pendik'e kadar uzadı.

Yaklaşık 3 saat süren yol temizleme çalışmalarının ardından her iki karayolu da trafiğe açılırken, yollarda mahsur kalan araç sürücüleri, kazaya tepki gösterdi.

Öte yandan Kocaeli Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, araç sürücülerini gözaltına alarak kazayla ilgili bir soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!