Yollar kan gölüne döndü, facia haberleri art arda geldi

Güncelleme Tarihi:

Yollar kan gölüne döndü, facia haberleri art arda geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 12:18

Ramazan Bayramı nedeniyle alınan önlemlere, uyarılara rağmen trafik kazaları hız kesmiyor. Yollar yine kan gölüne dönerken Eskişehir'de aynı aileden 5 kişi öldü, İzmir'de ise düğün hazırlığı yapan 3 kişi kazada hayatını kaybetti

Haberin Devamı

Kaza gece Eskişehir’in Sivrihisar İlçesi Mihalıççık karayolunun 4’üncü kilometresindeki Dümrek kasabası yakınlarında meydana geldi. Mihalıççık İlçesi’nden Ankara’nın Polatlı İlçesi’ne giden Ömer Doğaner yönetimindeki 06 D 0025 plakalı otomobil karşı yönden gelmekte olan Volkan Mutlu’nun kullandığı 26 YD 400 plakalı hafif ticari araçla çarptıştı.

Kazada otomobil sürücüsü Ömer Doğaner ile aynı araçta bulanan Ayşe Doğaner, Nebahat Doğaner, Miyase Doğaner ve Umut Borat Doğaner öldü. Yaralanan hafif ticari aracın sürücüsü Volkan Mutlu, kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Yollar kan gölüne döndü, facia haberleri art arda geldi
Tatilde 3 günlük bilanço: 51 kazada 44 ölü, 253 yaralı

DÜĞÜN EVİNE KAHREDEN HABER

Haberin Devamı

İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde, ise kına gecesi için dün alışverişe çıkan damat Ümit Derin (23), babası Hüseyin Derin (57) ile gelinin akrabası Bektaş Saat’in (39) bulunduğu otomobile, hafif ticari araç çarptı. Kına gecesinden bir gün önce meydana gelen kazada damat Ümit Derin, babası Hüseyin Derin ve akrabaları Bektaş Saat öldü, diğer araçtaki 1 kişi yaralandı.

Yollar kan gölüne döndü, facia haberleri art arda geldi

Kazanın ardından kaçan ve Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde yakalanan hafif ticari aracın şoförü Ceyhun Ölmez’in 0.41 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Kaza yerinden kaçması ve saatler sonra yakalanması göz önünde bulundurularak, alkollü sayıldığı ve bu şekilde yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Kaza, Yeni Havaalanı Caddesi Çiğli Kipa Kavşağı’nda dün saat 16.00’da meydana geldi. Ankara’da yaşayan ve İzmir’de Aycan Saat Derin ile kısa süre önce resmi nikah kıyan Ümit Derin, bugün yapılacak kına gecesine katılmak üzere ailesiyle Ankara’dan İzmir’e geldi.

Bir GSM operatörü firmasında çalışan Ümit Derin, Ankara Belediyesi’nden emekli babası Hüseyin Derin ve gelinin akrabası fayans ustası Bektaş Saat ile alışveriş yapmak için 06 BD 4014 plakalı otomobille yola çıktı. Çiğli’de alışverişini tamamladıktan sonra düğün evine gitmek üzere hareket eden Ümit Derin’in kullandığı otomobile kavşakta, Ceyhun Ölmez (29) yönetimindeki 35 MEJ 39 plakalı hafif ticari araç çarptı.

Çarpmanın etkisiyle iki araç da büyük hasar gördü. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Hüseyin Derin ile otomobilden fırlayan evli ve iki çocuk babası Bektaş Saat’in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

DAMAT HASTANEDE CAN VERDİ

Yaralanan damat Ümit Derin ile diğer araçtaki Osman Özgür (33), ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan iki yaralıdan Ümit Derin, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralanın durumunun iyi olduğu bildirildi. Kaza haberini alan düğün evinde ağıtlar yükseldi. Bayramın birinci günü meydana gelen kazanın ardından düğün evi cenaze evine döndü, ölenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

KAZA YERİNDEN KAÇTI, OPERASYONLA YAKALANDI

Bu arada kazanın ardından araçtan inip kaçan hafif ticari aracın şoförü Ceyhun Ölmez’in yakalanması için Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışma başlattı. Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki bir köy evinde saklandığı belirlenen Ölmez, jandarma ve polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hastanede kan testi yapılan Ölmez’in 0.41 promil olduğu ortaya çıktı. Kaza yerinden kaçması ve kazadan 6-7 saat sonra yakalanması göz önünde bulundurularak Ölmez hakkında alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldığı bildirildi. Gözaltına alınıp İzmir’e gönderilen Ceyhun Ölmez’in işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

ANKARA’DA YAŞAYACAKLARDI

Talihsiz kazanın ayırdığı Ümit Derin ile Aycan Saat Derin çiftinin bugün kına gecelerinin yapılacağı, daha sonra gelinin Ankara’ya götürüleceği, haftaya da orada düğün törenlerinin düzenleneceği öğrenildi. Çiftin evlendikten sonra da özenle hazırladıkları Ankara’daki evlerinde yaşamlarını sürdürmeyi planladıkları belirtildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ölen 3 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edildi.

ÇORUM’DA TOPRAĞA VERİLECEKLER

Hayatının en mutlu gününde can veren Ümit Derin ile babası Hüseyin Derin’in yarın Çorum’un Sungurlu İlçesi’ne bağlı Kamışlı Köyü’nde, Bektaş Saat’in de yine yarın Çorum’un Alaca İlçesi’ne bağlı Çevreli Köyü’nde toprağa verileceği bildirildi. Acı kazanın ardından, gelin ile akrabaları da cenaze törenine katılmak üzere Çorum’a gitmek için yola çıktı. Polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

AYNI YERDE DAHA ÖNCE DE KAZA OLMUŞTU

Üç kişinin hayatını kazanın yaşandığı aynı noktada geçen 5 Temmuz’da da İbrahim Akay (26) yönetimindeki 35 NNA 23 plakalı kamyonla Menemen İlçesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunun sahibi 72 yaşındaki Mehmet Seha Kıratlı’nın kullandığı 35 MET 27 kamyonet çarpışmıştı. Kazada hurdaya dönen kamyonetin sürücüsü Mehmet Seha Kıratlı olay yerinde hayatını kaybederken, yanındaki eşi emekli avukat 64 yaşındaki Azime Gülay Kıratlı ağır yaralanmıştı.

Haberin Devamı

İZMİR'DE İKİ ARKADAŞ ÖLDÜ

İzmir'in Kınık İlçesi’nde, panelvan minibüs, hafif ticari otomobil ve plakasız bir motosikletin karıştığı zincirleme kazada, motosiklette bulunan, ikisi de kasksız ve 28 yaşında olan 2 arkadaş öldü.

Bergama’daki bir oto yıkamacısında çalışan Orhan Özkan, dün Çobanlar Mahallesi’ndeki babasına bayram ziyaretine geldi. Özkan, burada cinayet suçundan yattığı Bergama M Tipi Açık Cezaevi’nden bayram nedeniyle izinli olarak çıkan arkadaşı Turgut Atıcı ile buluştu. İki arkadaş saat 21.00 sıralarında Orhan Özkan’ın kullandığı plakasız motosiklete bir müzikole eğlenmeye gitmek üzere yola çıktı.

Bergama-Soma Karayolu Sazkolon Mevkii’ne sola dönüş yapmak isteyen Özkan’ın motosikletine hızla gelen 45 yaşındaki Süleyman Tuncer yönetimindeki 35 NBF 77 plakalı panelvan minibüs çarptı. Çarpmanın şiddetiyle motosikletin arkasında oturan Atıcı asfalta fırladı. Atıcı, arkadan gelen Halil Kırkbaş yönetimindeki 45 UA 9237 plaka hafif ticari otomobilin altında sürüklenip, araçla birlikte yol kenarındaki bir mısır tarlasına uçarak öldü. Minibüsün altında kalıp, sürüklenen motosiklet sürücüsü Özkan da kaza yerinde öldü. Jandarma ve savcının kaza yerindeki incelemeleri ardından iki arkadaşın cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Kazayı yara almadan atlatan minibüs sürücüsü Tuncer ile hafif ticari otomobil sürücüsü Kırkbaş, jandarma tarafından gözaltına alındı, soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!