Yolda mahsur kalan 10 yolcu kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Yolda mahsur kalan 10 yolcu kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 13:35

Adıyaman-Malatya karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece mahsur kalan bir minibüsteki 8 yolcu ile bir kamyondaki 2 kişi, jandarma ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden gece boyunca ulaşıma kapalı kalan Adıyaman-Malatya karayolu ve Çelikhan İlçesi ile Adıyaman arasında birçok yerde araçlar mahsur kaldı. Çelikhan Birlik Kooperatifi'ne ait 2 minibüsten haber alınamaması üzerine, Çelikhan Jandarması ve belediye ekipleri araç ve gereçleriyle kurtarma çalışması başlattı.

Adıyaman'a bağlı Bağcılar Köyü yakınlarında 10 saat mahsur kalan 45 DF 445 plakalı minibüse ulaşan ekipler, minibüs şoförü Mehmet Tok ile araçta bulunan 7 yolcuyu kurtararak Çelikhan'a getirdi.
Adıyaman'ın Koçali Köyü yakınlarında 8 yolcusuyla mahsur kalan diğer minibüse ise yolun kapalı olması nedeniyle ulaşamadı.  Belediye yetkilileri, minibüste bulunan yolcularla telefon görüşmesi yaptıklarını ve Koçali Köyü'ne sığınan yolcuların durumunun iyi olduğunu belirterek, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydettiler.
Jandarma ekipleri, Çelikhan-Adıyaman karayolunun 15. kilometresinde mahsur kalan 02 FF 073 plakalı kamyondaki şoför Mehmet Aksu ve Mustafa Odacı'yı da kurtararak, Çelikhan'a getirdi.
Kurtulmanın sevincini yaşayan Mehmet Aksu, “Burada tam 6 saat arabanın içinde bekledik. Soğuk hava ve aşırı tipi yüzünden herhangi bir köye gitme şansımız da yoktu. Umudumuzu kestiğimiz bir anda sağ olsun jandarma imdadımıza yetişerek bizi kurtardı” dedi. Yolda mahsur kalan bazı araçların da yolcuları ile birlikte çevre köylere sığındıkları öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!