"Yolculukta egzersiz"

Güncelleme Tarihi:

Yolculukta egzersiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2008 15:10

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, “Yaşamın Her Alanında Fiziksel Aktivite Kampanyası” çerçevesinde, “Yolculukta Egzersiz” programının tanıtımı, TCDD Ankara Tren Garı'nda yapıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seraceddin Çom, obezite ve aşırı kilonun genç yaşlardan itibaren kalp-damar hastalıklarının artmasına yol açtığını belirterek, fiziksel aktiviteye gereken önemin verilmesiyle bunların ortadan kalkabileceğini söyledi.

Çom, burada yaptığı konuşmada, obezite ile mücadelede fiziksel aktivitenin günlük yaşam içinde mutlaka yer alması gerektiğini ifade ederek, masa başında çalışanların ve yolculuk yapanların basit egzersizlerle vücut sağlığına katkıda bulunabileceklerini bildirdi.

Haftada 3 defa en az yarım saat spor yapılmasının, özellikle obezite ve kalp hastalıklarından korunmada önemli olduğunu vurgulayan Çom, alışverişe araba yerine yürüyerek gidilmesi, asansör yerine merdivenlerin kullanılması gibi önerilerde bulundu.

Çom, yolculuklarda, uzun süreli hareketsiz ve sabit pozisyonlarda kalınmasına bağlı bazı sağlık problemleri görülebildiğine işaret ederek, “Yolculukta Egzersiz” programı çerçevesinde hazırlanan CD'lerin otogar, tren garı, uçak, tren ve şehirlerarası otobüslerde gösterileceğini söyledi.

Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman da uygulamanın başlamış olmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Baltacı ise toplantıya katılanlara hem tren garında hem de kompartımanda oturdukları yerde egzersiz yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!