Yol kesip çaldıkları 2 milyon liralık altını eritip satmışlar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 09:43

Sultanahmet’ten 2 milyon liralık altınla yola çıkan aracın yolunu Silivri'de durdurup soyan 11 kişilik çete Jandarma operasyonu ile yakalandı. Çete üyelerinin iki cinayete de karıştıkları belirlendi. 10 kilo altını eritip satan soyguncular tutuklandı.

Haberin Devamı

Sultanahmet’te bir kuyumcunun çalışanları ile arkadaşlık kuran B.K., 10 kilogram altının Çanakkale’ye gönderileceği bilgisini alınca bu bilgiyi çete lideri İ.G. ile paylaşarak soygunu planladı.

Yol kesip çaldıkları 2 milyon liralık altını eritip satmışlar
Sultanahmet’ten 10 kilo altınla yola çıkan aracı takip eden çete üyeleri Silivri İlçesi Semizkumlar mevkiinde önce kaza yaptırıp ardından silahla ateş ederek aracı durdurdu. Çete üyeleri aracın bagajında bulunan10 kilo altını alarak kaçtı.

GPS CİHAZLARINI SÖKTÜLER

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çetenin peşine düştü. Jandarmanın takibi neticesinde, gaspa karışan araç yol kenarında terk edilmiş halde bulundu. Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kamera kayıtlarından şüphelilerin kimliğini tespit etti. Olayın azmettiricisi olduğu belirlenen B.K.’nın kuyumcuda çalışan bir personel ile arkadaşlık kurarak sevkiyat tarihi hakkında bilgi aldığı, bu bilgileri örgüt lideri İ.G. ile paylaşarak hırsızlık olayını planladıkları, çalınan altınları rezidans dairesinde altın eritme cihazıyla kısa sürede eriterek piyasaya dağıttıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin altının bulunduğu bavullara takılan GPS cihazlarını sökerek yol kenarına attıkları tespit edildi. Çete üyeleri izlerini kaybettirmek için cep telefonlarını da kırarak yol kenarına attı.

Yol kesip çaldıkları 2 milyon liralık altını eritip satmışlar

SUÇ MAKİNESİ YAKALANDI

İncelemelerini tamamlayan Jandarma ekipleri yaptıkları ilk operasyonda olaya karışan iki kişiyi yakaladı. Sorgusunda gasp edilen altının üç parçaya bölündüğü öğrenildi. Bu işlemi yapan üç kişi de yakalandı. Yakalananların ifadelerinden yol çıkan ekipler, 63 ayrı suçtan yakalaması bulunan ve 17 ayrı suçtan arandığı tespit edilen H.L.’yi Sancaktepe’deki evinde yakaladı. H.L.’nin evinde yapılan aramada bir adet HS-9 ibareli tabanca, tabancaya ait mermiler ile para ve ziynet eşyaları bulundu.

Haberin Devamı

Yol kesip çaldıkları 2 milyon liralık altını eritip satmışlar

İKİ CİNAYET AYDINLATILDI

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin kullandıkları üç aracın da çalıntı olduğu, üzerlerinde yapılan parmak izi ve DNA testleri sonucunda ise araçlardan ikisinin daha önce Maltepe ve Fatih’te işlenen iki cinayette kullanıldığı anlaşıldı. Jandarma, buradan elde edilen delillerle iki cinayet zanlısını da yapılan operasyonlarla yakalayarak adalete teslim etti. Olayın aydınlatılmasına yönelik olarak 10 farklı adreste yapılan aramalarda, Jandarma 11 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, altın eritme makinesi, çocuk bezlerinin içine saklanmış vaziyette 98 bin lira, üç adet samuray kılıcı, 10 çalıntı araca ait kontak anahtarları ile hırsızlık olaylarında kullandıkları çok sayıda alet ele geçirildi. Şüphelilerin yakalanmasıyla iki cinayet çözülürken olaya karışan 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!