Yol kapama eylemini vekil sözü sona erdirdi

Güncelleme Tarihi:

Yol kapama eylemini vekil sözü sona erdirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 14:38

Düzce'de D-100 Karayolu'nu çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası olduğu gerekçesiyle İhsaniye mevkisinde kapatan vatandaşlar, AKP Düzce Milletvekili Celal Erbay ile Düzce Valisi Bülent Kılınç'ın gerekli düzenlemelerin yapılacağını bildirmesiyle eylemlerini sonlandırdı.

Alınan bilgiye göre, AKP Düzce Milletvekili Celal Erbay ile Düzce Valisi Bülent Kılınç, D-100 Karayolu'nun İhsaniye mevkisine gelerek, masa, sandalye ve temsili tabutlarla bariyer kurup yolu kapatan vatandaşlarla görüştü.

Yolda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirten Erbay, vatandaşlardan eyleme son verip yolu trafiğe açmalarını istedi.

Celal Erbay, “Yarından itibaren çalışmalara başlayacağız. Yolda gerekli bütün önlemler alınacak” dedi.

Vali Kılınç ise yolda başka bir kaza olmaması için trafik düzenlemesi yapacaklarını söyledi.

Trafik ekiplerinin de İhsaniye mevkisindeki denetimlerini arttıracağını kaydeden Kılınç, yola ışıklandırma sistemi konulup hız azaltıcı çalışmalar yapılacağını belirterek vatandaşlardan eylemi bitirmelerini istedi.

Bunun üzerine vatandaşlar, bariyeri kaldırarak yolu trafiğe açtılar.

Yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından yolun açılmasıyla D-100 Karayolu'nda trafik normale döndü.

Düzce'de D-100 Karayolu'nun İhsaniye mevkisinde çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmesini protesto eden bir grup vatandaş, yolu trafiğe kapatmıştı.

Yolun kapatılmasıyla D-100 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluşmuş, gruptakiler, yolu kullanmak isteyen bazı araçlara da zarar vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!