YÖK'ü dağıtırız

Güncelleme Tarihi:

YÖKü dağıtırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zulüm yapmakla suçladığı YÖK'ten şikayetçi olduğunu söyleyen FP Milletvekili Cevat Ayhan, ‘‘Seçimde kazanırsak, YÖK'ü darmadağın edeceğiz’’ dedi. Türban konusunda YÖK'ü eleştiren Ayhan, ‘‘Başbakan bile ‘Sözüm geçmiyor' diyorsa, orada oligarşik dükalık vardır’’ diye konuştu.

FP Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan, YÖK’ü zulüm yapmakla suçlayarak, ‘‘Seçimde kazanırsak, YÖK'ü darmadağın edeceğiz’’ dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda üniversitelere kadro verilmesini öngören ve 1996 yılından beri bekleyen yasa tasarılarının alt komisyonda ele alınması kararlaştırıldı. Tasarılar üzerinde görüşme açılmamasına rağmen, FP'li milletvekilleri türban konusunda YÖK'ü eleştirmek için söz aldılar. Başkan Biltekin Özdemir, ‘‘Arkadaşlar içini dökmek istiyor sınırlamayalım’’ diyerek üyelere söz verdi.

FP'li Cevat Ayhan, ‘‘YÖK'ten şikayetçiyiz. YÖK zulüm yapıyor. Başbakan bile ‘Sözüm geçmiyor' diyorsa, orada oligarşik dükalık, derebeylik var demektir. Bir iktidar partisinin sözünü geçiremediği bir YÖK istemiyoruz. Seçimde kazanırsak darmadağın edeceğiz’’ dedi.

Ayhan’ı yanıtlayan DSP'li Necdet Tekin ise ‘‘Başbakan böyle diyorsa dua edelim, şükredelim’’ diye konuştu. Anayasal bir kurum olan üniversitelere Başbakan'ın müdahale etmemesi gerektiğini belirten Tekin, müdahale isteklerinin doğru olmadığını, YÖK'ün yasaların kendine verdiği yetkileri kullandığını anlattı. FP Milletvekili Zeki Ergezen, YÖK'ün halkı huzursuzluğa sevkettiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

‘‘Uygulamaları Suriye'nin Esad'ına, Irak'ın Saddam'ına benziyor. Başörtülü kızlar da bu ülkenin çocuklarıdır. Elimize sopa alıp profesör dövecek halimiz yok. Bu meseleleri Meclis'te tartışacağız. Ancak halkın içinde parlamentonun itibarı kalmadı. Gördükleri yerde ‘Bu ülkeyi siz idare etmiyor musunuz? Bu ne böyle?' diye yakamıza yapışıyorlar.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!