YÖK'ten 700 TL burs! YÖK Başarı Bursu başvuru şartları

Güncelleme Tarihi:

YÖKten 700 TL burs YÖK Başarı Bursu başvuru şartları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 09:36

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler burs arayışı içine girdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 47 lisans programında eğitim gören öğrencilere, bu yıl burs vereceğini açıkladı. Peki, YÖK Başarı Burslarına kimler başvuru yapabilir?

Haberin Devamı

YÖK Başarı Burslarına dair başvuru şartları ve diğer detaylar, çok sayıda kişi tarafından merak ediliyor. YÖK tarafından 2016 yılında başlatılan "YÖK Başarı Bursları"na 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında da devam edilecek. Bu kapsamda burs almaya hak kazanan öğrencilere, 12 ay boyunca 700 TL burs verilecek. İşte, YÖK Başarı Burslarına dair merak edilen detaylar...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen başarı bursları hakkındaki araştırmalar son günlerde hız kazandı. Yeni akademik yılda, YÖK tarafından belirlenecek devlet üniversitelerindeki 47 lisans programına ilk üç sırada yerleşen adaylar bu burstan yararlanabilecek. Şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2.5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 2018 yılı için aylık 700 TL (12 ay boyunca) "YÖK Destek Bursu" verilecek.

Haberin Devamı

HANGİ BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNE BURS VERİLECEK?

YÖK tarafından yapılan açıklamada, bursun Temel Bilimler Programlarında; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine, Ziraat Programlarında bahçe bitkileri, bitki koruma, bitkisel üretim ve teknolojileri, biyosistem mühendisliği, gıda teknolojisi, hayvansal üretim ve teknolojileri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, organik tarım işletmeciliği, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği, tarımsal biyoteknoloji, tarımsal genetik mühendisliği, tarımsal yapılar ve sulama, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, tohum bilimi ve teknolojisi, ziraat mühendisliği ve zootekni bölümlerine verileceği aktarıldı.

Orman Programlarında ise bursun orman endüstrisi mühendisliği, orman mühendisliği, yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümlerine verileceği ifade edildi. Su Ürünleri Programlarında da balıkçılık teknolojisi, balıkçılık teknolojisi mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, su bilimleri ve mühendisliği bölümlerine, Yer Bilimleri Programlarında ise jeofizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, yer bilimleri mühendisliği bölümlerine, veteriner fakültelerine, astronomi ve uzay bilimleri, astronomi ve astrofizik ile uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren bölümlere verileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

c) Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak.

ç) Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.

d) Sınavın yapıldığı yıl, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

YÖK BAŞKANI'NDAN BURS AÇIKLAMASI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Nitelikli insan kaynağı ve nitelikli bilgi üretimi ülkemizin kalkınması için en gerekli iki unsurdur. Bu maksatla ülkemizin öncelikli alanlarını belirliyor ve bu programlara yerleşen başarılı öğrencilerimizi destekliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizim başarımızdır. Öğrenci dostu yeni YÖK olarak, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz."

KONU HAKKINDA DİĞER DETAYLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!