YÖK'ten 400 akademisyene yurt dışında eğitim imkanı - YUDAB başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

YÖKten 400 akademisyene yurt dışında eğitim imkanı - YUDAB  başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2018 15:55

Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), bu yıl ilk defa uygulanacak olan YUDAB (Doktora yapan Araştırma Görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları ) programı için başvurular başladı. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç, ilgili akademisyenlere mektup göndererek YÖK-YUDAB hakkında bilgi verdi. Peki YUDAB başvuruları ne zamana kadar devam edecek?

Haberin Devamı

400 akademisyene yurt dışında burslu eğitim imkanı sağlayacak olan YUDAB ile ilgili ilk bilgilendirme YÖK Başkanı Prof.Dr. Saraç’tan geldi. Saraç, "Bu imkan, Yeni YÖK’ün Türk Yükseköğretiminde kalite çıtasının yükseltilmesi yönündeki çabalarında yeni bir merhaledir. Bu proje ile genç bilim insanlarımızın dünya bilim hayatı ile de kucaklaşmasını istiyoruz. Bu proje, doktora yapan istikbalin genç akademisyenlerine yeni bir imkan sunmakta" ifadelerini kullandı.

YUDAB BAŞVURU ŞARTLARI

Saraç, YÖK-YUDAB Programı'na Yükseköğretim Kurulunca belirlenmiş öncelikli alanlarda doktora derslerini tamamlamış, yeterlilik sınavını geçmiş ve halen tez aşamasındaki 2547 sayılı Kanun uyarınca bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerekli koşulları taşımak kaydıyla başvuru yapabileceğini kaydetti.

Başvuru yapacakların belirli bir yabancı dil yeterliliğinin olması gerektiğini ifade eden Saraç, adaylardan son 5 yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS, ÜDS, KPDS'den veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından muadili en az 65 puan aldığını gösterir dil sınav sonucunu belgelendirmelerinin istendiğini söyledi.

NE KADAR BURS VERİLECEK?

Haberin Devamı

Bu yıl ilk defa uygulamaya geçecek YÖK-YUDAB kapsamında, her yıl tez aşamasındaki 400 araştırma görevlisine, aylık 2 bin 500-3 bin 500 lira arasında değişen oranlarda burs ile yurt dışında eğitim imkanı sağlanacak.

YUDAB BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

YÖK-YUDAB kapsamında yurt dışında doktora araştırma başvurusu yapmak isteyen araştırma görevlileri bugünden itibaren 31 Temmuz’a kadar "https://yoksis.yok.gov.tr/" internet adresinden başvurularını yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!