Yoksa yaşıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Yoksa yaşıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2011 00:00

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin, 2006 yılında idam edilmeseydi geçen perşembe günü 74’üncü doğumgününü kutlayacaktı. Doğumgünü nedeniyle onlarca kişi Tikrit’teki mezarına akın ederken, YouTube’a düşen bir ses kaydı, ‘Yoksa Saddam yaşıyor mu’ söylentilerini yine alevlendirdi.

Haberin Devamı

Saddam, tüm dünyanın gözleri önünde idam edilmiş olmasına rağmen hakkında tıpkı yıllar sonra Elvis Presley’de olduğu gibi ölmediğine dair pek çok söylenti çıkıyor. Son iddianın sahibi Irak Parlamentosu’na mensup bir milletvekili. İki hafta önce evinde konuklarıyla yemek yerken telefonu çalmış. Saddam’ın ses tonuyla konuşan birinin kendisini aradığını fark eden Hasan el Allavi, cihazın hoparlörünü açarak diğerlerinin de dinlemesini sağlamış.
‘Dublörü asmışlar’
Telefonda ölmediğini, idam edilenin “Mihail” isimli dublörü olduğunu söyleyen kişi, Amerikalıların üs olarak kullandığı Bağdat’taki bölgeye atfen, “Yeşil Bölgeyi yakacağım, hainlerin kanıyla boyacağım” diyor. Allavi, “Saddam, benimle konuşurken belli kelimeleri kullanırdı, arayan kişi de aynı kelimeleri kullandı, jestleri yaptı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!