YÖKDİL sınavı başladı - YÖKDİL sınavı kaçta bitecek, sınav kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sınavı başladı - YÖKDİL sınavı kaçta bitecek, sınav kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2019 07:58

Bu yıl ilk kez ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2019-YÖKDİL), 3 Kasım Pazar günü 41 il, 47 sınav merkezinde gerçekleşiyor. YÖKDİL başvurusunda bulunan adaylar saat 10.15 itibariyle sınava başladı. Peki, YÖKDİL sınavı kaçta bitecek, sınav kaç dakika sürecek?

Haberin Devamı

Başvuruları 13-23 Eylül 2019 tarihleri arasında alınan YÖKDİL, bugün gerçekleşiyor. İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde yapılan sınav saat 10.15'te başladı ve 3 saat sonra yani saat 13.15'te sonra erecek. 

Adaylar, bir dönemde sadece bir yabancı dil ve alandan sınava girebilecek. Sınav sonuçları, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecek.

Sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Daha önce Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda Anadolu ve Ankara Üniversitelerince düzenlenen YÖKDİL'in, sonbahar döneminden itibaren ÖSYM tarafından uygulanmasına karar verilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!