YÖKDİL sonuçları için geri sayım başladı... Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

YÖKDİL sonuçları için geri sayım başladı... Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 19:50

YÖKDİL sınav sonuçlarının günler geçmesine rağmen açıklanmaması sosyal medyaya da konu oldu. 17 Mart'ta gerçekleşen YÖKDİL sonuçlarıyla ilgili Anadolu Üniversitesi'nden bir duyuru bekleyen adaylar, Twitter üzerinden yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor. Peki YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli oldu mu? İ

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları adaylar tarafından merak ediliyor. YÖKDİL sınavının sonucunu merak eden adaylar sık sık duyuru sayfasını ziyaret ederek son durumu takip ediyor. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman belli olacak? YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL'in sınav sonuç tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak öndeki sınavlarda sonuçların ilan edilmesi sınav tarihinden 2 hafta kadar sonra olmuştu. Bu durumda sınav sonuçlarının Nisan ayının ilk haftasında belli olması bekleniyor. YÖKDİL sınav sonuçları yokdil.yok.gov.tr adresinde sisteme giriş yapılarak öğrenilebilecek.

ADAYLAR SONUÇLARIN AÇIKLANMASINI BEKLİYOR

Haberin Devamı

17 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen YÖKDİL sonuçlarının hala açıklanmaması üzerine adaylar sosyal medyadan yorumlarda bulundu.

Israrla bekliyorum f5 yapiyorum açıklayın artık su sınavı @AyseglCskn

Okul kapılarında kadro başvurusu için bekliyoruz dünden beri açıklayın artık YÖKDİL'i @Cumali@Cumaliii

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuat ile ilgili düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.

YÖKDİL DENKLİKTE KULLANILABİLECEK

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 19 Nisan 2017'de yürütme kurulu toplantısında aldığı karara göre, denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenen ilgililer YÖKDİL’i de eşdeğer sınav olarak gösterebilecek. YÖK’ün yeni düzenlemeyle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 01.02.2017 tarihli Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı yapılmasına ilişkin protokol imzalanmıştır. 1 Şubat 2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında da kurulumuzca kabul edilecek merkezi yabancı dil sınavlarının YÖKDİL Sınavı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) olarak belirlenmesi kararı alınmıştı. 19 Nisan 2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği hükümleri uyarınca denklik işlemlerinde yabancı dil puanı istenen ilgililerden YÖKDİL sınavının da eşdeğer sınav olarak kullanılmasına karar verildi.”

Haberin Devamı

YÖKDİL HANGİ ALANLARDA YAPILIYOR?

Alana özgü ilk akademik dil sınavı olan YÖKDİL, mevcut Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen, sosyal ve sağlık) İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça yeterliliğini belirlemeye yönelik “akademik yabancı dil sınavı” niteliği taşıyor.

YÖK tarafından yürütülen YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hayata geçirildi. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından yapıldı.

Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini ölçmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterlilik puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da katılabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!