YÖK ve üniversitelere imam kadrosu

Güncelleme Tarihi:

YÖK ve üniversitelere imam kadrosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2004 12:15

İmam hatiplilerin üniversiteye girmesi konusunda hükümetle arası açılan YÖK kendi bünyesi ve üniversiteye imam kadrosu verdi.

Haberin Devamı

YÖK'ün, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik", YÖK'te ve üniversitelerde "devrim" niteliğinde bir değişikliği beraberinde getirdi.

 

Genel olarak YÖK'te ile üniversitelerin hizmet gruplarında yeni düzenlemeler öngören yönetmelik değişikliği, bu kurumların bünyelerinde yeni kadrolarda oluşturdu.

 

"Müze araştırmacısı" adı altında üniversiteler bünyesindeki müzelere yönelik bir kadro oluşturan YÖK'ün ayrıca imamlar için de kadro hazırladı.

Haberin Devamı

 

YÖK'E VE ÜNİVERSİTERE KADRO İMAM

 

YÖK, 2000 yılı tarihli yönetmeliğin ikinci bölümünde "hizmet grupları" başlığıyla yer alan 5'nci madde kapsamına Kurul'da ve üniversitelerde çalışanların dini faaliyetlerini dikkate alarak, "Din Hizmetleri Grubu" oluşturdu.

 

Bu hizmet grubu içinde de imam kadrosuna yer verildi. Değişiklikle artık YÖK ve üniversitelerin bünyelerinde kadrolu imam bulundurması sağlandı.

 

İMAMLAR İMAM HATİP MEZUNU DEĞİL İLAHİYAT MEZUNU OLACAK

 

YÖK, bünyesinde çalıştıracağı imamda arayacağı kriterlere de yönetmelikte yer verdi. Buna göre yükseköğretim üst kuruluşları ile üniversitelerde çalışacak imamların "İlahiyat Meslek Yüksekokulu veya İlahiyat Fakültesi mezunu olma"ları gerekiyor.

 

YÖK; böylelikle "imam hatip lisesi değil yüksekokul mezunu" olmaları yönündeki görüşü şart olarak koyan ilk kurum olma özelliğini de aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!