Yok Ülke'den periler geldi

Güncelleme Tarihi:

Yok Ülkeden periler geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 13:53

James Mathew Barrie'nin ünlü eseri Peter Pan'deki Tinker Bell adlı periden ilham alan Peri Tozu ve Yumurta Macerası adlı kitap okurla buluşuyor. Özellikle 6 ile 10 yaş arasındaki kız çocuklarına hitap eden bu resimli roman Newbery Onur Ödülü sahibi yazar Gail Carson Levine’in imzasını taşıyor. Kitap Türkiye'de Sevin Okyay'ın çevirisiyle Doğan Egmont tarafından yayınlandı. Çzimler David Christiana'ya ait.

Haberin Devamı

Barrie'nin Yokyok Ülkesi'nden esin alan Peri Tozu ve Yumurta Macerası, kız çocuklarını bir peri grubuyla tanıştırıyor. Grup; cesur Tinker Bell, yeni gelen peri Prilla ve YokYokÜlke’nin bilge yaratığı Güvercin Ana gibi harika karakterlerden oluşuyor.

Walt Disney Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Robert Iger, kitaba ilişkin görüşlerini şöyle ifade ediyor:“Yüz yılı aşkın bir süredir dünyanın her köşesinde Peter Pan’ı okuyan tüm kız çocukları Tinker Bell’e kalbini açtı. Biz ise Peri Tozu ve Yumurta Macerası ile ilk kez Tinker Bell’e bir ‘ses’ kazandırıyoruz ve peri arkadaşlarıyla yaşadığı dünyayı anlatıyoruz. Gerçekten çok heyecanlıyız.”

Öte yandan Tinker Bell ve diğer YokYokÜlke perilerini internette de keşfetmek onların ülkesine yolculuk yapabilmek mümkün.Bunun için www.disneyfairies.com adresine girmeniz yeterli.

Haberin Devamı

Kitabın yazarı Levine sonbaharda, Japonya, İngiltere, Almanya, İtalya, Finlandiya, İspanya ve Portekiz’i kapsayacak uluslararası bir tura çıkarak kitaplarını imzalayacak.


LEVİNE HEP ÇOCUKLAR İÇİN YAZIYOR

Yok Ülkeden periler geldi

Gail Carson Levine’in, çocuklar için pek çok kitabı bulunuyor. 1998’de Newbery Onur Ödülü alan “ Ella Enchanted” romanı 1 milyonluk bir satış rakamına ulaşmış ve beyaz perdeye taşınmıştır. Kitapları arasında, Amerikan Edebiyat Birliği (ALA) tarafından “Dikkate Değer Kitap” ve “Genç Yetişkinler için En İyi Kitap” olarak gösterilen Dave at Night ile The Wish, The Two Princesses of Bamarre, ve prenses kitapları serisi The Princess Test, The Fairy’s Mistake, Princess Sonora and the Long Sleep, Cinderellis and the Glass Hill, For Biddle’s Sake ile The Fairy’s Return bulunmaktadır. Ayrıca Scott Nash’in resimlediği Betsy Who Cried Wolf kitabının da yazarıdır.

PERİLERİ O ÇİZDİ

Eleştirmenlerden övgü toplayan 20’den fazla çocuk kitabının çizeri David  Christiana, Gail Carson Levine’in karakterleri ve onların büyülü dünyası için olağanüstü, gizemli tasvirler yarattı. Tasvirlere, Walt Disney’in Bambi ve Pinokyo gibi unutulmaz animasyon filmlerinde de dikkat çeken, 20. yüzyıl başlarında Avrupa’da yayımlanan çocuk kitaplarındaki çizimlerin yarattığı el sanatı geleneği ilham kaynağı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!