YÖK Başkanı'na protesto

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanına protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 12:06

Dün İzmir'de haklarını arayan ve harç alınmasın diye protesto gösterisi yapan öğrenciler orantısız güç ile karşılaştı. Hurriyet.com.tr bu haberi duyurduktan sonra Türkiye'de olaya karşı büyük tepkiler geldi. Buna rağmen, öğrenciler benzer bir müdahaleye bugün İstanbul'da maruz kaldılar.

Haberin Devamı

PROTESTODAN GÖRÜNTÜLER

 

 

İstanbul'da Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın katılımıyla The Marmara Oteli'nde gerçekleştirilecek olan "Yüksek Öğretim Çalıştayı Platformu" öncesi öğrenciler harç zamlarını protesto etti. Otel kapısına kadar dayanan grup içeri girmeye çalışınca polis müdahale etti. Polis gruptaki 11 kişiyi gözaltına aldı.

 

Gözaltına alınan öğrenciler polis minibüsüne bindirilerek götürüleceği sırada arkadaşları destek için aracın önünü kesti. Polis yolu açtıktan sonra polis minibüsü hareket etti.

 

Haberin Devamı

YÖK BAŞKANI ÇALIŞTAY'A GELMEDİ 

Resmi programa göre saat 10.00'da Çalıştay'da konuşması beklenen YÖK Başkanı protestolar üzerine Çalıştay'a gelmedi.

SALONDA 2 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

'Yüksek Öğretim Çalıştayı Platformu" öncesi kapı önündeki protestolar, salona da sıçradı. Kapı önündeki öğrencileri temsilen salona alınan 3 öğrenci, konuşmalar sırasında pankart açmaya çalışınca apar topar gözaltına alındı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!